Home

Hondenstrand en veiliger naaktstrand in visie Dronten

Hondenstrand en veiliger naaktstrand in visie Dronten Biddinghuizen - 27 juli 2020.  Het college van B en W van Dronten heeft op een rijtje gezet wat er moet gebeuren met de stranden. De grootste veranderingen zijn voor het Abbertstrand, dat deels wordt gereserveerd voor zwemmen met honden. Ook de toegang tot het naaktstrand op het Ellerstrand Noord (Biddinghuizen) wordt aangepakt.

De 'beleidsvisie stranden' is het resultaat van overleg met ondernemers, strandbezoekers, inwoners, omwonenden en belanghebbende organisaties, stellen B en W. De gemeente wil de 60 kilometer lange oostkustlijn aantrekkelijker maken.

Voor het Harderstrand Noord en het Ellerstrand Zuid zijn volgens de visie geen veranderingen nodig. Dat geldt ook voor het nieuwe Bremerbaaistrand. Het college erkent dat vanwege de drukte extra parkeerplaatsen gewenst zijn, maar er is simpelweg geen plek voor. Er komt wel een onderzoek naar het afkalven van het strand. Dat lijkt sneller te gaan dan gepland.

Naaktrecreatie
Het Ellerstrand Noord wordt deels gebruikt voor naaktrecreatie. De bezoekers melden dat er problemen zijn met de sociale veiligheid. B en W stellen voor om de groenstrook tussen de openbare weg en het naaktstrand aan te pakken. De strook wordt opener. Daarbij houdt de gemeente rekening met de nachtegaalpopulatie in de struiken. Parkeren langs de weg wordt verboden. Het andere deel van het Ellerstrand Noord wordt meer een familiestrand, met speeltoestellen en beachvolleybalnetten. Op de grens van de twee delen komt een toiletvoorziening.

Honden in het water
Het noordelijke deel van het Abbertstrand wordt in de visie gereserveerd voor zwemmen met honden. De aanwezigheid van honden betekent dat dit deel geen officieel zwemstrand meer mag zijn. Ook is gesignaleerd dat de toiletvoorzieningen aan vervanging toe zijn.

Jonge gezinnen
Het Boschbergstrand moet in de visie van het college vooral jonge gezinnen trekken. Daarvoor moeten er sport- en speelvoorzieningen komen. Het strand moet op drukke dagen worden ingezet als 'overlooplocatie' voor het vlakbij gelegen Bremerbaaistrand.

Voorzieningen voor jongeren
Het Spijkstrand, met BeachclubNU, mag kleinschalige evenementen organiseren voor jongeren. Er komt ook een toiletvoorziening, die nu nog ontbreekt. Bij het Harderstrand Zuid komen watersportgerelateerde en recreatieve activiteiten; de laatste zijn voor dagrecreanten en gasten van Molecaten Park Flevostrand.

De beleidsvisie stranden wordt waarschijnlijk het komende najaar besproken door de gemeenteraad.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat