Home

Elburgerbrug vier dagen afgesloten voor wegverkeer

Elburgerbrug vier dagen afgesloten voor wegverkeer Biddinghuizen - 5 augustus 2020.  De Elburgerbrug is door werkzaamheden afgesloten van maandag 31 augustus 06.00 uur tot en met vrijdag 4 september 06.00 uur. Er gelden in deze periode omleidingsroutes voor het wegverkeer. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen de brug via het fietspad aan de westzijde (Harderwijkse kant) oversteken.

Voor de scheepvaart gelden aangepaste bedientijden. Scheepvaart met een doorvaarthoogte tot 5,40 meter kan de brug wel passeren.

Losliggende asfaltlaag
In de zomer van 2018 is het asfalt op de aanbruggen, de delen aan beide kanten van het brugval, voorzien van nieuw asfalt. De zomer van 2018 was erg warm en dit heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het asfalt niet goed is gehecht aan de betonnen ondergrond. Bij recente controles is gebleken dat het asfalt vrijwel los van de betonnen ondergrond ligt. Dit vraagt om herstel op korte termijn en in ieder geval voor de wintermaanden. Voor dit herstel wordt de brug 4 dagen afgesloten voor het (vracht)autoverkeer. De losliggende asfaltlaag wordt volledig verwijderd en opnieuw aangebracht door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbrengen van asfaltslijtlagen op betonnen brugdelen. "Deze periode van 31 augustus tot en met 4 september is zorgvuldig gekozen na overleg met verschillende belanghebbenden in het gebied", schrijft de provincie in een persbericht.

Hinder wegverkeer
Tijdens de werkzaamheden is de Elburgerbrug afgesloten voor al het wegverkeer. Er zijn twee omleidingsroutes beschikbaar voor het (vracht)autoverkeer. De noordelijke route loopt vanuit Flevoland via Kampen/Wezep (N50/A28/N309) naar Elburg; de zuidelijke route loopt via Harderwijk/Nunspeet (N302/A28/N310) naar Elburg (en vice versa). De omleidingsroutes staan met borden aangegeven.
Fietsers en bromfietsers kunnen de brug, in beide richtingen, oversteken via het fietspad aan de westzijde (Harderwijkse kant) van de brug.

Parkeergelegenheid en fietsenstalling
Voor forenzen in de richtingen Kampen, Zeewolde, Harderwijk, etc. is er de mogelijkheid om aan de polderzijde van de brug auto's te parkeren en fietsen te stallen.

Hinder scheepvaart
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de brug van maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september geopend tijdens bloktijden. De bloktijden zijn van 6.00 tot 7.00 uur, 12.00 tot 13.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur. Meldt u maximaal 1 uur van tevoren met de bediencentrale van de provincie via tel. 0320 767 610. Aanmelden is noodzakelijk omdat de bediencentrale niet automatisch zicht heeft op wachtende schepen. Scheepvaart met een doorvaarthoogte tot 5,40 meter t.o.v. NAP kan de brug ongehinderd passeren.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat