Home

Waterschap Zuiderzeeland pompt water naar Veluwemeer

Waterschap Zuiderzeeland pompt water naar Veluwemeer Biddinghuizen - 7 augustus 2020.  Verdamping en watergebruik tijdens deze warme dagen, zorgen ervoor dat het waterpeil van het Veluwemeer zakt. Op verzoek van Rijkswaterstaat pompt Waterschap Zuiderzeeland daarom sinds woensdag water van het Markermeer naar het Veluwemeer. Om zo de waterkwaliteit van het Veluwemeer te borgen en te zorgen dat het water op peil blijft.

De kans op blauwalg wordt door de komst van meer water kleiner. Het extra water voorkomt ook dat scheepvaart en recreanten hinder ondervinden van een te lage waterstand. Het is de tweede keer dit seizoen dat het waterschap het Veluwemeer van vers water voorziet.

Het water komt binnen via de provinciale sluis bij gemaal De Blocq van Kuffeler. Via de Hoge Vaart gaat het water naar gemaal Lovink in Biddinghuizen. Daar wordt het in het Veluwemeer gepompt. Het extra water kan ervoor zorgen dat het waterpeil in de Hoge Vaart en de Noorderplassen hoger staat.

In Flevoland blijft voldoende water beschikbaar. Waterschap Zuiderzeeland monitort van april tot oktober dagelijks het waterpeil en bekijkt of er problemen zijn met droogte, watertekort en waterkwaliteit. Om zo tijdig maatregelen te kunnen nemen als dat nodig is. Kijk voor meer informatie op http://www.zuiderzeeland.nl/droogte.

Redactie BHZNet.nl / Waterschap Zuiderzeeland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat