Opruimactie langs de randmeren en clubkas spekken

Opruimactie langs de randmeren en clubkas spekken Biddinghuizen - 5 januari 2022.  De gemeenten Dronten en Zeewolde gaan samen met bewoners de strijd aan tegen plastic afval op de oevers van de Randmeren. Samen met IVN Flevoland zoeken zij sport- en cultuurverenigingen die op zaterdagochtend 5 maart afval willen opruimen.

In elke gemeente is er plek voor vijf verenigingen. De groepen krijgen ieder een stuk van 1 tot 2 kilometer oever toegewezen om schoon te maken. In ruil voor hun inzet ontvangen de verenigingen 100 euro voor de clubkas. Verenigingen die willen helpen, kunnen t/m 13 februari aanmelden voor de opruimactie.

Informatieavond
Voor de contactpersonen van de vijf deelnemende verenigingen is er op 17 februari tussen 20.00 en 21.00 een online informatiebijeenkomst.

Schone Randmeren
Het is voor het eerst dat er opruimacties worden georganiseerd langs de Randmeren. De opruimacties langs de Randmeren worden mogelijk gemaakt door IVN Flevoland, Provincie Flevoland en gemeenten Dronten en Zeewolde. Er wordt nauw samengewerkt met Rijkswaterstaat, Waterschap Zuiderzeeland, landschapsbeheerders en andere lokale netwerken. De opruimacties langs de Flevolandse Randmeren zijn onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation.

Aanmelden
Aanmelden voor de opruimactie kan via de website van IVN Flevoland.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat