Home

Aanleg zonnepark Dorhout Mees stap dichterbij

Aanleg zonnepark Dorhout Mees stap dichterbij Biddinghuizen - 6 augustus 2019.  De aanleg van een zonnepark bij Dorhout Mees in Biddinghuizen is een stap dichterbij gekomen. Dat meldt ontwikkelaar Solarfields nu er geen zienswijzen zijn ingediend bij de gemeente Dronten.

Het zonnepark wordt aangelegd op 85,5 hectare van de golfbaan en is volgens Solarfields qua vermogen het grootste zonnepark van Nederland. In 25 jaar tijd kan het zonnepark elk jaar duurzame energie opwekken voor bijna 34.000 huishoudens, claimt de ontwikkelaar.

Volgens de directie van Dorhout Mees is het tijd voor een koerswijziging, omdat het aantal golfers de afgelopen jaren krimpt. De golfbaan blijft bestaan, maar wordt dus wel kleiner.

Voordat het park aangelegd wordt, gaat de ontwikkelaar eerst nog een subsidie aanvragen om de financiering rond te krijgen. "Het is momenteel nog onmogelijk om een zonnepark aan te leggen zonder subsidies", aldus een woordvoerder van het bedrijf. Naar verwachting gaat de subsidieaanvraag in oktober de deur uit. Als die goedgekeurd wordt, kan Solarfields in 2021 beginnen met de aanleg van het park.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2019, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat