Home

Geen nieuw fietspad tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer

Geen nieuw fietspad tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer Biddinghuizen - 21 december 2020.  Er komt geen nieuw fietspad tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer. Volgens wethouder Irene Korting van de gemeente Dronten is de aanleg veel te duur: "Daar komt bij dat een volwaardige vrij liggende fietsverbinding langs de Bremerbergweg al aanwezig is". GroenLinks heeft eerder dit jaar meermalen gevraagd om het recreatieve fietspad.

De gemeente heeft gekeken naar een tracé vanuit de nieuwbouwwijk De Graafschap, langs de Alikruiktocht, Alikruikweg, Alikruikpad en Bremerbergpad naar het fietspad langs de Bremerbergdijk. Voor deze route zou de gemeente grond moeten aankopen van zowel particulieren als het Rijksvastgoedbedrijf. Bovendien zou er een brug aangelegd moeten worden en daarmee zouden de kosten te veel oplopen.

Probleem is ook dat een kavelpad, dat langs een aantal windmolens loopt, niet openbaar toegankelijk is. Al met al ziet het Dronter college van burgemeester en wethouders onvoldoende aanknopingspunten om het plan verder uit te werken. In april werd een vergelijkbare conclusie getrokken toen het ging om een recreatief fietspad tussen Dronten en Swifterbant.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat