Home

Ontwikkeling Bremerbergzone vastgelegd

Ontwikkeling Bremerbergzone vastgelegd Biddinghuizen - 3 maart 2008.  Op vrijdag 29 februari jl. hebben de gemeente Dronten en Dronterland BV een tweetal overeenkomsten gesloten om de haalbaarheid van twee projecten te toetsen.

Het gaat om de recreatieve ontwikkeling van het gebied tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer, ook wel “Bremerbergzone” genoemd. Deze ondergaat namelijk in de komende jaren een metamorfose.

De recreatieve ontwikkeling van de Bremerbergse Hoek is onderdeel van het Integrale Inrichtingsplan Veluwerandmeren (IIVR) waarin de gemeente Dronten deelneemt.

Het project omvat de aanleg van een strand, een strekdam en een horecavoorziening, dat vooral interessant is voor de inwoners van Biddinghuizen. Het project wordt samen met de Dronterland BV ontwikkeld en uitgevoerd.Daarnaast is door de gemeenteraad van Dronten een koppeling aangebracht met een project even verder op in de Bremerbergzone, wat ligt tussen de Alikruikweg en het Bremerbergbos. Op deze plek beoogd Dronterland BV de ontwikkeling een landgoed van maximaal 70 landhuizen, waarbij de doelstelling is om een groene woonomgeving te creëren samen met nieuwe natuur.

De nu gesloten overeenkomsten moeten de haalbaarheid van beide projecten nader aantonen. Het haalbaarheidsonderzoek van het IIVR project heeft een looptijd tot uiterlijk
1 juli 2008.

Gemeente Dronten en Dronterland beogen voor die tijd de planologische procedure te starten.

De overeenkomst voor de ontwikkeling van het landgoed loopt tot uiterlijk 1 oktober 2008. Rond die datum zal er duidelijkheid moeten zijn of tot haalbare plannen kan worden gekomen.

Persvoorlichting Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat