Home

Werkstraf voor Geitefokkers

Biddinghuizen - 10 maart 2008.  Oudejaarsploeg De Geitefok uit het Friese Oldeberkoop zag twee jaar geleden haar stunt compleet de mist in gaan.

De groep werd door de Flevolandse politie bij Emmeloord van de weg gehaald toen ze met de kangoeroe van Walibi, de mascotte van het gelijknamige pretpark in Biddinghuizen, op weg waren naar Oldeberkoop. Het mislukken van de stunt heeft geleid tot een werkstraf van twintig uur voor de Geitefokkers.

Zaterdag werden onder leiding van Staatsbosbeheer de handen uit de mouwen gestoken in een natuurgebied bij Marum. De eerste zeven uren taakstraf zitten er op.

Valt mee
‘Het was best gezellig‘, zegt Lute Wedekind, de voorzitter van de Geitefok. ‘De straf valt mee, we hebben ons niet volledig in het zweet hoeven werken en we konden allemaal op dezelfde plek aan de slag. Samen uit, samen thuis.‘

In totaal hebben twaalf Geitefokkers een werkstraf gekregen. Een dertiende Oldeberkoper, niet officieel verbonden aan de oudejaarsclub, maar wel betrokken bij de stunt, kreeg ook een werkstraf van 20 uur opgelegd.

Bron: Stellingwerf.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat