Home

Rintje Ritsma lanceert zomerseizoen FlevOnice

Biddinghuizen - 26 april 2008.  's Werelds langste kunstijsbaan FlevOnice is tot medio november opgeruimd. Dit weerhoudt vedette Rintje Ritsma er echter niet van om zich uit te leven op de prachtige 5 kilometer lange asfaltbaan die FlevOnice eveneens rijk is.

Zaterdag 3 mei aanstaande wordt er een open dag georganiseerd. Het zal een feestelijke dag worden ter ere van het eerste zomerseizoen van FlevOnice. Gedurende de dag kunnen alle sportliefhebbers van 10.00 -17.00 uur actief of passief kennismaken met de uiteenlopende en verrassende mogelijkheden van de asfaltbaan. Toegang en deelname zijn gratis.

Rintje zal samen met de burgemeester van Dronten het spits afbijten en op ludieke wijze het startschot geven voor de route Flevoboulevard (onderdeel van de landelijke fietsmaand).

Na de opening gaan er diverse clinics* en demonstraties* van start. Rintje zal zich de hele dag toeleggen op instructie van de bezoekers bij deze clinics en deelnemen aan uiteenlopende demonstraties.

Naast activiteiten op de asfaltbaan zijn er veel leuke alternatieven bij FlevOnice. Wat te denken van het beklimmen van de Alpe d’Huez? Merk zelf hoeveel inspanning het kost om deze machtige berg te bedwingen, vallen de resultaten tegen dan is het misschien tijd voor een sportmedisch advies door een van de aanwezige specialisten. Voor de kinderen ligt er nog steeds de krabbelijsbaan maar zijn er ook diverse andere spelelementen aanwezig waaronder een klimtoren.

Burgemeester van Dronten, Aat de Jonge en gedeputeerde John Bos zijn uitgedaagd om plaats te nemen op de ligfiets om als eersten een tijd neer te gaan zetten op de 5 kilometer. Vervolgens worden de bezoekers uitgedaagd om dit eerste baanrecord te breken. Hoe ze dit willen doen? Skeelerend, op de step, of misschien wel op de trikke of skikes.

FlevOnice wil fungeren als stimulator in het proces van bewustwording van een gezondere levensstijl. Naast meer bewegen moeten Nederlanders zich ook bewuster worden van ongezonde gewoontes als roken en teveel en vet eten. Om deze missie kracht bij te zetten zullen een deel van de opbrengsten verkregen uit de loterij worden geschonken aan de Nederlandse Hartstichting. Door diverse sponsoren en deelnemers zijn mooie prijzen ter beschikking gesteld.

1ste prijs Weekend of midweek voor maximaal 6 personen in een Monda vakantiepark naar keuze.

2de prijs Skeelerarrangement FlevOnice met hotelovernachting voor 2 personen.

3de prijs FlevOnice- abonnement schaatsseizoen 2008-2009

Benieuwd geworden naar alle bijzondere zomersporten op FlevOnice dit zomerseizoen? Bezoek dan de website http://www.flevonice.nl voor meer informatie en achtergronden.

*skeeleren, steppen, skiken, ligfietsen, rolskiën, nordic blading, trikken, nordic walking, wielrennen en blokarten

FlevOnice – Strandgaperweg 20 – 8256 PZ – Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat