Home

Geslaagde eerste zomerse dag voor FlevOnice

Geslaagde eerste zomerse dag voor FlevOnice Biddinghuizen - 5 mei 2008.  Twintig graden en een zonnetje; de weergoden zijn FlevOnice gunstig gezind tijdens haar open dag. Deze eerste dag van het zomerseizoen is zonovergoten verlopen. Meer dan duizend belangstellenden hebben afgelopen zaterdag 3 mei kennisgemaakt met de zomeractiviteiten van FlevOnice.

Onder grote belangstelling werd de open dag om 10.30 uur officieel geopend. Rintje Ritsma en de burgemeester van Dronten. Beide heren vertrokken gezamenlijk op een prachtige racefietstandem voor de eerste ronde over de 400-meter asfaltbaan van FlevOnice. Na de eerste ronde op de 400-meter was het tijd voor het echte werk: onder andere FlevOnice directeur Henk Ketelaar, Rintje Ritsma en de burgemeester van Dronten stapten op om het spits van de fietsroute “Flevoboulevard” af te bijten. Zichtbaar genoten deze prominenten en de overige deelnemers van de eerste 5 kilometer van de fietstocht over het traject van FlevOnice.

Deelnemers
Na de opening veranderen toeschouwers langzaam in deelnemers. Steeds meer mensen weten hun weg te vinden over het 5 kilometer lange asfalttracé. Op de step, op skeelers, skikes of op de ligfiets. Het is een vrolijk ratjetoe van sportiviteit. Om het half uur gaat er een clinic van start waarin zowel beginners als gevorderden onder begeleiding van instructeurs en wedstrijdrijders kennis kunnen maken met de skeeler, step, skike, trikke en rolskisport.


Burgemeester De Jonge en Rintje Ritsma op de tandem

De sfeer komt er gedurende de dag meer en meer in. De zon doet haar werk: ligfietsers, nordic walkers, skeeleraars en strandzeilers, iedereen kronkelt vrolijk langs en door elkaar heen door het Flevolandse landschap. Rintje geeft een skeelerclinic aan een grote groep enthousiaste deelnemers. Wedstrijdrijders van het Habovo- skeelerteam waaronder Rob Hadders en Roy Boeve geven instructies en een demonstratie. Geïnspireerd door de aanwezige blokarters (beter bekend als strandzeilers) experimenteert Rintje nog met een kruising tussen skeeleren en surfen wat ondanks de geringe wind toch spectaculaire beelden oplevert.

Baanrecord
Om 15.00 uur was de eer aan burgemeester De Jonge van Dronten en gedeputeerde Bos van de provincie Flevoland om de eerste tijd (op de ligfiets) neer te zetten op de prachtige gladde asfaltbaan van FlevOnice. Met 12 minuten en 22 seconden was het uiteindelijk de burgervader die met een lengte voorsprong de gedeputeerde achter zich liet. Dit eerste baanrecord moest natuurlijk gebroken worden en zo geschiedde… Ligfietsers, skeeleraars, wielrenners, steppers, trikkers en fanatieke wandelaars werden om de 30 seconden afgeschoten.

Hartstichting
“Time flies when you’re having fun” is wat de meeste deelnemers en deelnemende partijen aan het eind van de middag hebben moeten concluderen. Op het moment dat de laatste deelnemers aan de tijdritten over de finish vliegen is het tijd voor de trekking van de prijzen van de loterij. Hierbij is € 400,- opgehaald voor de Nederlandse Hartstichting.

Jaarlijks evenement
Na gedane arbeid is het heerlijk toeven. Nagenietend op het terras in het avondzonnetje kijken zowel organisator FlevOnice als de deelnemers terug op een bijzonder geslaagd evenement. “We hopen dat we op deze dag hebben laten zien dat we nog meer in huis hebben dan alleen een mooie natuurijsbelevenis. Ik denk dat we veel mensen enthousiast hebben gekregen voor een aantal minder bekende maar zeer gezonde buitensporten.” Aldus directeur Henk Ketelaar. Als het aan FlevOnice ligt wordt de open dag een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud.

Leukste file
Op 12 mei staat het volgende evenement op de planning: Georganiseerd door de NCRV zal op Tweede Pinksterdag “De leukste file van Nederland” gevormd worden op het traject van FlevOnice.

FlevOnice

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat