Home

De leukste file van Nederland

Biddinghuizen - 8 mei 2008.  Een definitieve oplossing voor een structureel probleem is het niet, maar zeker een tijdelijke verlichting of gewoon een leuke dag die vele Nederlanders tot de tijd van een definitieve oplossing een glimlach om de lippen zal toveren.

Iets negatiefs omzetten in iets positiefs: Laten zien dat die vervelende files ook de moeite waard en gezellig kunnen zijn.

Dat is het doel van de leukste file van Nederland.

Op 29 mei 1955, Eerste Pinksterdag, ontstond op Knooppunt Oudenrijn bij Utrecht de allereerste file van Nederland. Toentertijd een heuse bezienswaardigheid die kon rekenen op veel bekijks! Sindsdien is er veel veranderd en zorgen files dagelijks voor veel ergernis bij miljoenen Nederlanders. Files zijn onderdeel geworden van ons dagelijks leven en het bestrijden van deze problematiek staat hoog op de agenda van politiek Den Haag.

Op het 5 kilometer lange asfaltparcours van FlevOnice (in de winter de langste kunstijsbaan ter wereld) staat op Tweede Pinksterdag de leukste file van Nederland.

Het NCRV-radioprogramma Knooppunt Kranenbarg blikt op maandag 12 mei, terug op de tijd toen files nog leuk en bijzonder waren: een file met exclusieve oldtimers, antieke pick-ups, bijzondere sportscars, demonstraties en muziek. Presentator Bert Kranenbarg doet in zijn Radio 2-programma Knooppunt Kranenbarg (17.00 uur) live verslag van De leukste file van Nederland.

De NCRV en FlevOnice hebben heel veel zin om er net als in 1955 een onvergetelijke dag van te maken.

Deelnemers aan De leukste file van Nederland zijn onder meer een Land Rover 109, een Volvo 1800 ES, een Peugeot 601 Roadster uit 1934 en diverse types Mercedes-Benz en Rover. Ook zijn auto’s van de Wegenwacht, Rijkswaterstaat (o.a. een ZOAB-reinigingswagen) en de KLPD (o.a. videosurveillanceauto’s en de nieuwste Volvo’s) aanwezig op het terrein van FlevOnice. De NCRV is vertegenwoordigd met auto’s van het populaire tv-programma Man bijt hond en de Willem Wever-Kever. Het volledige overzicht van deelnemende voertuigen aan De leukste file van Nederland is vanaf dinsdag 6 mei te vinden op de website van Knooppunt Kranenbarg, http://knooppunt.ncrv.nl

Naast de deelnemende auto’s zijn tijdens De leukste file van Nederland ook demonstraties te zien. Zo laten medewerkers van Rijkswaterstaat zien hoe zij met zogenaamde hefkussens een gekantelde vrachtauto omhoogtillen. Chauffeurs van Amerikaanse trucks maken een echte ‘roadtrain’ en een dirigent geeft met alle deelnemende chauffeurs een toeterconcert.

De leukste file van Nederland vindt plaats op maandag 12 mei, vanaf 15.00 uur op het terrein van FlevOnice, Strandgaperweg 20 te Biddinghuizen.

De toegang is gratis.

Van 15.00 u. tot 19.00 u. is iedereen van harte welkom!

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat