Home

NSGK trakteert 250 gezinnen op dagje Walibi

Biddinghuizen - 29 mei 2008.  11 juni zet de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) 250 gezinnen met een gehandicapt kind in het zonnetje. De hele dag kunnen gehandicapte kinderen met hun gezin genieten van verschillende activiteiten in het avonturenpark Walibi World.

Op het programma staan onder andere een spannend watergevecht waarin verschillende bekende Nederlanders het zullen opnemen tegen de aanwezige kinderen en een spetterende show van NSGK-ambassadeur Jochem van Gelder.

Een dagje uit is voor veel gezinnen met een gehandicapt kind niet zo vanzelfsprekend. Er komt nogal wat bij kijken omdat kinderen met een handicap veel zorg en begeleiding nodig hebben. Door de ouders voor een dag te ontlasten en de kinderen met een handicap gewoon kind te laten zijn, wil de NSGK deze gezinnen een onvergetelijke en onbezorgde dag bezorgen. Een dag die mede mogelijk wordt gemaakt door veel vrijwilligers én bekende Nederlanders.

BN’ers
De kinderen krijgen op 11 juni ruim de mogelijkheid om hun idolen te ontmoeten. Zangeressen Nikki en Sita zullen, begeleid door acteurs Ernst en Bobbie, in duel gaan met de kinderen in de Walibi Splash Battle. Ook zanger Jim Bakkum, zangeres Elize, TMF presentatrice Miljuschka, presentator Henk-Jan Smits en soapie Mike Weerts (Voetbalvrouwen) feesten mee op 11 juni. Actrice Peggy-Jane de Schepper (Costa) zal de kinderen die dag vrolijk in de schmink zetten. Het geheel zal feestelijk worden ingeleid door NSGK-ambassadeur Jochem van Gelder.

Terugblik 2007
Het zomerfeest in 2007, dat werd gevierd in het Dolfinarium, was voor veel ouders en hun kinderen een onvergetelijke dag. Zoals een enthousiaste ouder zei: ‘Ik wil iedereen bedanken voor de onvergetelijke dag die we mochten beleven in het Dolfinarium. Alles was tot in de puntjes verzorgd, we hebben veel bekende Nederlanders ontmoet en de shows waren spetterend!’. De NSGK hoopt met het Zomerfeest in 2008 weer 250 gezinnen net zo blij te maken.

NSGK
De NSGK ontwikkelt en ondersteunt al sinds 1950 initiatieven voor kinderen en jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap. Net als alle andere kinderen willen zij spelen, naar school en op vakantie gaan. En als ze wat ouder zijn, willen ze uitgaan, op zichzelf wonen en een leuke baan vinden. Dat kan, maar daarvoor zijn extra aanpassingen, begeleiding en zorg nodig. Met een beetje hulp is veel mogelijk. De NSGK helpt door bij te dragen aan de financiering van deze extra hulp. Daarnaast probeert NSGK de beeldvorming rondom kinderen en jongeren met een handicap bij te stellen. Dat kan dankzij de hulp van duizenden vrijwilligers en donateurs.

NSGK

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat