Home

'Gelukkige klas' naar Walibi

Biddinghuizen - 2 juni 2008.  Een groep 4 HAVO/VWO leerlingen van ISG Arcus uit Lelystad heeft de door FlevoMeer Bibliotheek georganiseerde kennisquiz voor scholieren gewonnen. Op een zomerse meidag heeft deze ‘gelukkige klas’ volop genoten van de hoofdprijs, met de klas naar Walibi.

De gelukkige klas van ISG Arcus wordt voor één dag gevormd door leerlingen afkomstig uit maar liefst zes verschillende klassen. De dag begint voor de prijswinnaars goed met het eerste uur vrij.

Na de korte busreis wordt er een groepsfoto gemaakt en start de leuke dag in Walibi World. Klokslag 17.00 uur vertrekt de bus met de ‘gelukkige klas’ richting Lelystad.

Nederland Leest
Tijdens de campagne Nederland Leest (najaar 2007) heeft FlevoMeer Bibliotheek alle leerlingen van 4 HAVO/VWO een gratis exemplaar van De gelukkige klas van Theo Thijssen aangeboden. Het boek is in Emmeloord op het Zuyderzeecollege en in Lelystad op het SGL en ISG Arcus uitgebreid gelezen en besproken. Dit ter voorbereiding op de finale van de kennisquiz voor scholieren.

Bij de finale zijn drie ronden gespeeld met meerkeuzevragen, een levendig debat over de stelling Goede leraren moeten beter betaald worden, zodat ze voor de klas blijven en niet promoveren en tenslotte doe-opdrachten.

In 2008 staat van 17 oktober tot en met 14 november het boek
'Twee vrouwen' van Harry Mulisch centraal tijdens Nederland Leest.Bron: Blik op Nieuws

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat