Home

Testijs op Flevonice

Testijs op Flevonice Biddinghuizen - 2 augustus 2008.  Al sinds april van dit jaar test Flevonice met stukken ijs op de vijf kilometer lange ijsbaan in Biddinghuizen.

Vorig jaar werd onder veel media-aandacht de vijf kilometer lange ijsbaan van Biddinghuzien geopend. Het eerste jaar verliep niet zonder problemen en daarom wordt er al vanaf april veel getest om deze problemen op te lossen.

Vooral de wind speelde een belangrijke factor in de problemen van Flevonice. Door de wind, die de afgelopen winter erg hevig was, bleek het vaak niet mogelijk om (goed) ijs te maken. Het ijs werd simpelweg weggeblazen. Momenteel probeert Flevonice oplossingen te vinden voor dit probleem.

Ook de kwaliteit van het ijs moet omhoog. Na het seizoen is de ijsbaan weggehaald en zijn enkele oorzaken aan het licht gekomen waarom op sommige plaatsen het ijs niet goed was. “We weten nu waardoor dat komt en kunnen dit voor volgend seizoen verhelpen”, aldus de organisatie.

Als alles goed gaat opent de ijsbaan in Biddinghuizen haar deuren half November. Dan zal blijken of de kwaliteit door het testen beter is en of de wind nog invloed heeft.

Bron: Skatepodium.com

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat