Home

Meer bezoekers bij NewWine

Biddinghuizen - 2 augustus 2008.  De zomerconferentie van New Wine, die gehouden werd in Biddinghuizen van 19 tot en met 25 juli, heeft ongeveer 2200 bezoekers getrokken, exclusief de ruim 200 daggasten iedere dag.

Een groei van 20 procent vergeleken met vorig jaar, meldt Rens Huizinga, voorzitter van het organisatieteam. New Wine wil kerken toerusten om meer ruimte te maken voor „het werk en de gaven van de Geest” binnen de gemeente. Het thema was dit jaar ”medewerkers van God”.

Volgens Huizinga komt het overgrote deel uit de traditionele kerken, zoals de Protestantse Kerk in Nederland, de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Christelijke Gereformeerde Kerken. Evangelischen gaan doorgaans naar de conferentie Opwekking, zegt hij. Voor de volwassenen is er iedere ochtend en avond een centrale viering met aanbidding, Bijbels onderwijs en gebed. Overdag zijn er verschillende seminars over uiteenlopende onderwerpen.

Roeping
Hoofdspreker Simon Ponsonby, anglicaans voorganger, belichtte op maandag aan de hand van de zending van de discipelen in Mattheüs 28: 16-20, de roeping van de Christelijke kerk. „De opdracht is om discipelen te maken, niet om zielen of bekeerlingen te winnen. Dat vraagt tijd, langetermijnwerk.”

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat