Home

NK road slecht bezet

Biddinghuizen - 8 augustus 2008.  Afgaande op de inschrijvingen op de site van de SBN voor het NK Road is de bezetting bij de heren en dames NK onwaardig.

Zes A-rijders en zes B-rijders hebben zich tot nu toe opgegeven via de inschrijfpagina van de Skatebond Nederland. Bij de dames 1 & 2 zijn dat er acht. Door de geringe deelname in de seniorencategorieën en het wegblijven van vele Nederlandse toppers lijkt het NK Road, dat voor het eerst in de geschiedenis wordt gehouden, uit te draaien op een flop.

De reden voor het wegblijven van rijders is waarschijnlijk de zeer late aankondiging van de kampioenschappen. Pas op 7 juli werd dit bekend gemaakt. Veel rijders hebben in deze vakantieperiode een vakantie geboekt, of zijn op trainingskamp met de schaatsploeg. Andere rijders verkiezen andere wedstrijden die in het zelfde weekend worden verreden.

Nederlands kampioen op de afvalling Mark Horsten rijdt alleen vrijdag in Biddinghuizen. Horsten: “Ik vind het een goed initiatief net als veel andere jongens, maar het late aankondigen van de wedstrijd zal voor weinig deelname zorgen. Het is goed om een NK op de weg te hebben, maar niet in augustus”. Horsten hoopt niet dat door het kleine aantal deelnemers dit initiatief geen vervolg krijgt.

De vraag is nu wat de Skatebond gaat doen als er daadwerkelijk maar een klein aantal rijders aan de start verschijnt. Het lijkt niet ondenkbaar dat het NK wordt afgelast, want een NK met maar een paar rijders kan moeilijk een echt NK genoemd worden.

Bron: Skatepodium

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat