Home

Veel regionale artiesten op Flevoboulevard

Veel regionale artiesten op Flevoboulevard Biddinghuizen - 29 augustus 2008.  Volgende week zaterdag (6 september) vindt jazz- en bluesfeest Flevoboulevard Swingt! plaats, op maar liefst negen horeca- en recreatielocaties langs het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Op elk van deze locaties speelt een andere band.

Veel van deze bands komen uit de regio of hebben op een bepaalde manier een lokale tint. Dronten is hierin ruim vertegenwoordigd en ook Biddinghuizen levert een eigen delegatie: De bijna-twintigers van het kwartet Coffee & Jazz komen uit Biddinghuizen en Dronten. Alle vier studeren ze aan het conservatorium in Zwolle. Verenigd in Coffee & Jazz spelen ze instrumentale jazz, zowel standards als eigen werk.

Een andere Drontense band op Flevoboulevard Swingt! 2008 is Mac Allan. Deze band, bestaande uit 100% ex-twintigers, speelt blues en bluesrock. “Mergmuziek” noemt dit viertal het zelf. Verder speelt er nog Blue Train, een “dampende, swingende blues-, pop- en soulband”, die overigens deels bestaat uit de muzikanten van Mac Allan. Blue Train is een negenkoppig collectief met een stuwende ritmesectie, een heerlijk strakke blazersgroep en twee dijken van zangeressen.

En zelfs in de opkomende jazzy popband rond zangeres Nina June zit lokaal bloed: Oud-Biddinghuizenaar Guido Nobel is toetsenist en tourmanager van deze Tilburgse muziekgroep.

Ook uit de rest van de regio zijn artiesten vertegenwoordigd op Flevoboulevard Swingt!: Lelystedeling Jasper van Pelt treedt er met op met zijn Pocket Jazz And Swing Band. Jasper en zijn collectief spelen een breed jazzrepertoire, van swing uit de jaren ’30 en ’40 tot boogie woogie en rhytm & blues.

Van iets verder weg, maar toch ook een beetje uit de buurt, komt de Deventer singer-songwriter Martin van de Vrugt. Als enige artiest op Flevoboulevard Swingt! 2008 zingt hij helemaal solo zijn eigen liedjes, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar, mandoline, bas en harmonica.
En uiteraard treden op dit feest rond de dijk van en naar Harderwijk Harderwijkse muzikanten op: De Too Mutz Blues Band wordt door bluesliefhebbers ook wel “dé blues-sensatie van de Veluwe” genoemd. “Een absolute aanrader voor iedereen die van stevige ‘recht-uit-het-hart-blues’ houdt.” En om dit bericht af te sluiten met de openingsact: deze wordt verzorgd door het Harderwijker Pop & Rock Koor, in samenwerking met de eveneens regionale Bottervereniging Elburg.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat