Home

Halloween drukke tijd

Biddinghuizen - 17 september 2008.  De grote pretparken staan in de startblokken om Halloween te gaan vieren, met bloedstollende activiteiten die de hele maand oktober duren. In de afgelopen jaren is Halloween voor veel parken uitgegroeid tot de drukste periode van het jaar.

Tienduizenden bezoekers voor speciale Halloween-griezelavonden maken het macabere feest voor parken als Walibi World, Movie Park Germany en Walibi Belgium tot het belangrijkste evenement van het jaar.Bedreiging
In Disneyland Parijs trekken de kerstfestiviteiten vooralsnog meer bezoekers, maar de verwachting is dat Halloween een serieuze bedreiging gaat vormen voor de toppositie van het kerstseizoen.

Spookhuizen, scare zones, pompoenmannen, horrorlabyrinten, griezelshows. Pretparken pakken flink uit voor Halloween. Geen wonder; het uit Amerika overgewaaide volksfeest legt de parken geen windeieren.

Populairst
'Het Halloween Horror Fest is al jarenlang ons populairste evenement', vertelt Antje Kurz-Möller van Movie Park Germany op parkensite Parkplanet.nl. 'Recordaantallen van 26.000 bezoekers op een Halloween-dag zijn geen uitzondering.'

In Disneyland Parijs moet Halloween nog zijn meerdere erkennen in kerst. ´Maar na het kerstseizoen is Halloween het belangrijkste themaseizoen voor ons”, zegt pr-manager Jeroen Schaling. ´Wij verwachtendat Halloween verder in populariteit zal toenemen naarmate het in Europa nog meer ‘ingeburgerd’ raakt en mensen er ook al vóór 31 oktober mee bezig zijn.”

Programma
De komende oktobermaand hebben veel parken weer bloedstollende activiteiten op het programma staan. Walibi World heeft Haunted Houses en zenuwslopende shows, Movie Park Germany scoort met het grootste griezeldoolhof ooit en in Disneyland Parijs worden in Halloweenland allerlei spookachtige activiteiten georganiseerd.

Op de parkensite ParkPlanet.nl staan alle Halloween-activiteiten van deze en andere pretparken in en om Nederland keurig op een rijtje. Daarnaast biedt Parkplanet actuele informatie en nieuws over meer dan vijftig pretparken in Europa en de V.S.

Bron: Tourpress

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat