Home

Schaatsinstuif bij FlevOnice

Schaatsinstuif bij FlevOnice Biddinghuizen - 16 oktober 2008.  Door het afnemen van het aantal winters met natuurijs, neemt de belangstelling van de jongste jeugd voor het schaatsen steeds verder af.

Alle kunstijsbanen ondervinden hiervan de gevolgen. Niet alleen het aantal recreatieve schaatsers wordt minder, maar ook het aanbod in wedstrijdschaatsers loopt ieder jaar verder terug.

Om het schaatsen weer eens krachtig onder de aandacht te brengen bij de jongste jeugd organiseert de Schaats Trainingsgroep Dronten in samenwerking met FlevOnice tot 4 keer toe gratis schaatsinstuif.

Op iedere woensdag in november organiseert de STG Dronten daarom bij FlevOnice een schaatsinstuif voor alle leerlingen van groep 3 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Dronten. Zowel de toegang tot FlevOnice als de schaatsles is gratis. Met dit gezamenlijke initiatief willen STG Dronten en FlevOnice proberen de jeugd weer op de schaats krijgen.

De instuiven op 5-, 12-, 19- en 26 november starten om 14.30 uur en staan onder de deskundige leiding van de trainers van STG Dronten. Na de instuif, welke ongeveer 1 uur duurt, kan iedereen vrij doorschaatsen. Daar er op een behoorlijke belangstelling wordt gerekend worden de begeleiders vriendelijk verzocht om te assisteren bij het schaatsen onderdoen. Zij betalen de bezoekersprijs van € 2,50 per persoon; dit is inclusief een consumptie. Schaatsen zijn eventueel bij FlevOnice te huur.

Na afloop van de instuifmiddagen is er meer informatie over de vervolgmogelijkheden van schaatslessen of schaatstrainingen van STG te verkrijgen bij FlevOnice.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat