Home

Elfstedengevoel herleeft tijdens Elfurentocht

Elfstedengevoel herleeft tijdens Elfurentocht Biddinghuizen - 2 december 2008.  De eerste editie van de Raps Elfurentocht is een daverend succes geweest! Vandaag hebben meer dan 200 deelnemers onder het genot van Koek en Zopie, ouderwets stempelen, de muzikale noten van het dweilorkest en motiverende woorden van speaker Jan van der Meulen het ultime Elfstedengevoel kunnen herbeleven.

Om 06.00 uur klonk het startschot onder leiding van Reinier Paping. De honderden schaatsers van start voor de eerste Elfurentocht in de geschiedenis.

Schaatsfabrikant Raps uit Almelo en FlevOnice, de unieke 5 kilometer ijsbaan in Biddinghuizen, hebben het initiatief voor de toertocht genomen en zullen dit jaarlijks herhalen. De deelnemers kwamen uit geheel Nederland. Zelfs uit Canada, België en Spanje waren er deelnemers.Iedere deelnemer ontving na inleveren van de stempelkaart een aandenken en kon terugkijken naar een schitterende schaatsdag. Sportieve prijzen werden verdeeld in verschillende categorieën. Voor zowel teams als individuele schaatsers kon er een prijs worden behaald voor het meest aantal verreden rondes. De meest origineel verklede rijder en leukste sportieve rijder van het evenement werd ook nog eens in het zonnetje gezet door de organisatie.

In de categorie individuele deelnemers werden in 11-uur tijd de meeste kilometers verreden door Alfred Knikker uit Elburg. Hij verreed maar liefst 261 kilometer. Bij de dames ging de winst naar Sina Drogt uit Dedemsvaart.

Bij de teams ging de prijs naar DSSV ELS uit Delft. Zij verreden 63 rondes (283.5 km) in de elf uren.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat