Home

Succesvolle schaatsinstuiven worden vervolgd

Succesvolle schaatsinstuiven worden vervolgd Biddinghuizen - 10 december 2008.  Omdat de belangstelling voor het schaatsen door het afnemen van het aantal winters met natuurijs, steeds verder afneemt, heeft de SchaatsTrainingsGroep Dronten onlangs een serie schaatsinstuiven voor de jongste jeugd georganiseerd.

Op alle woensdagen in november konden alle leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Dronten op FlevOnice terecht voor een 4-tal gratis schaatslessen in de vorm van een instuif. De reacties waren zo positief en de belangstelling was dermate groot dat STG Dronten heeft besloten om hier een vervolg aan te geven.

Om het schaatsen ook onder de jeugd vanaf 12-jaar en volwassenen weer eens krachtig onder de aandacht te brengen organiseert de Schaats Trainingsgroep Dronten in samenwerking met FlevOnice tot 2 keer toe een schaatsinstuif.

Op donderdagavond 18 december en 8 januari kan deze categorie daarom van 19.00 – 20.00 uur bij FlevOnice terecht voor een 2-tal schaatslessen.

Iedereen in de wijde omgeving om Biddinghuizen mag hieraan deelnemen. De schaatsles is gratis terwijl voor de toegang tot FlevOnice een gereduceerde prijs geldt van € 5,- incl. een gratis consumptie voor alle deelnemers.

Met dit gezamenlijke initiatief willen STG Dronten en FlevOnice proberen de om naast de jongste jeugd, ook de jeugd vanaf 12 jaar en de volwassenen weer op de schaats krijgen.

De instuiven staan onder de deskundige leiding van de trainers van STG Dronten. Na de instuif, welke ongeveer 1 uur duurt, kan iedereen vrij doorschaatsen. Daar er op een behoorlijke belangstelling wordt gerekend worden de deelnemers verzocht om ruim op tijd aanwezig te zijn. Niet schaatsende begeleiders betalen de bezoekersprijs van € 2,50 per persoon; dit is inclusief een consumptie.

Schaatsen zijn eventueel bij FlevOnice te huur. Na afloop is er meer informatie over de vervolgmogelijkheden van schaatslessen of schaatstrainingen van STG te verkrijgen bij FlevOnice.

Oliebollenmarathon
Op maandag 29 december organiseren STG en FlevOnice in onderlinge samenwerking van 09.00 uur tot 11.30 uur over 5 kilometer (en 400 meter) een unieke Oliebollenmarathon voor de jeugd t/m 14 jaar. Kinderen uit het gehele land zijn van harte welkom. Toegang en deelname aan de marathon is 7,50 per kind. Hier zijn entree, stempelen, medaille en natuurlijk oliebol bij inbegrepen. Vooraf aanmelden hoeft niet.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat