Home

Winterduathlon op FlevOnice

Winterduathlon op FlevOnice Biddinghuizen - 22 januari 2009.  De unieke ‘natuur’ijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen is op vrijdagavond 6 maart het decor voor een eerste combiduursport-evenement.

Op en rond de vijf kilometer lange kunstijsbaan, die de natuurijsbeleving zoveel mogelijk probeert te benaderen, zal dan een winterduathlon gehouden worden.

Nadine Seidenglanz, een marathonschaatster uit het landelijke A-peloton, organiseert dit evenement als stagiaire van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) in nauwe samenwerking met de medewerkers van FlevOnice. Er worden wedstrijden gehouden over de volgende afstanden (lopen – schaatsen – lopen):

• Mini 1,75 km - 5 km - 1 km
• Achtste 3,5 km - 10 km - 1,75 km
• Kwart 7 km - 20 km - 3,5 km

De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk, ook voor duo’s (een loper en een schaatser). Met het natuurijs van de afgelopen tijd hebben veel mensen natuurlijk goed kunnen trainen voor deelname aan winterse varianten van de triathlonsport. Getracht wordt echter niet alleen tri- en duatleten, maar ook zoveel mogelijk deelnemers vanuit de schaatssport en andere aanverwante sporten aan het evenement te laten deelnemen. Met de verschillende afstanden biedt de organisatie dan ook bewust ‘voor elk wat wils’. Het startschot wordt om 19:00 uur geleverd door een bekende schaatser.

De sfeervolle verlichting van de enige vijf-kilometer kunstijsbaan ter wereld zal tijdens de wedstrijd voor een fantastische atmosfeer zorgen. Meer informatie: www.flevonice.nl / www.ntbinschrijvingen.nl.

Om dit evenement te laten slagen wordt nog gezocht naar een aantal vrijwilligers (zowel voor de voorbereidingen, als voor de dag zelf). Belangstellenden kunnen zich melden bij Nadine Seidenglanz: eissternchen18@aol.com.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat