Home

Namen marathonrijders Championsrace bekend

Namen marathonrijders Championsrace bekend Biddinghuizen - 28 januari 2009.  Dinsdag 17 februari 2009 vindt de eerste FlevOnice Championsrace plaats.

Olympisch kampioenen gaan de strijd aan met de marathon kampioenen op het 5-kilometer ijsparcours van FlevOnice. De 7 rijders starten gezamenlijk met als motto: wie als eerste de 5 kilometer aflegt, is de winnaar.

Sandor Stuut (winnaar eindklassement Super Prestige marathon wedstrijden 2008/2009), Sjoerd Huisman (winnaar het NK marathon natuurijs 2009), Jan Maarten Heideman (74 zeges marathonschaatsen) en Rene Ruitenberg (vele overwinningen natuurijsmarathons) zullen de strijd aangaan met Olympisch kampioenen Chad Hedrick, Enrico Fabris en Bob de Jong.

De race start om 11.00 uur. Publiek en recreatieve schaatsers zijn van harte welkom. Een entreekaartje kost € 15,00 per persoon. Na de wedstrijd, ereronde en de huldiging, is de 5-kilometerijsbaan weer open voor het publiek en kan iedereen gaan schaatsen. Bekende schaatsers zoals Rintje Ritsma, Gerard van Velde, Jochem Uytdehaage en Falko Zandstra zullen ook acte de présence geven. Zij verzorgen ’s middags clinics en fotoshoots e.d.. Ook staat er een speciale prestatie toertocht op het programma. Met elke geschaatste kilometer wordt er geld ingezameld voor het goede doel Right to Play. Aan het einde van de dag vindt een veiling plaats waar speciale schaatsspullen van bekende sporters worden verkocht. De opbrengst hiervan gaat eveneens naar Right to Play.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat