Home

Wijnproeverij bij De Klink

Biddinghuizen - 31 januari 2009.  Restaurant De Klink organiseert vanavond, in samenwerking met Frits van der Sloot van Verbunt Wijnkopers, in het kader van hun 40 jarig bestaan, een wijnproeverij met bijpassende hapjes.

De wijnen die u proeft op deze avond, zijn wijnen van de wijnkaart, open huiswijn en een aantal speciale wijnen die voor de proeverijen en de daarbij passende gerechten zijn ingekocht. De wijnen hoeft u natuurlijk niet uit te spugen, maar kunt u gewoon opdrinken.

Hand
De avond wordt gestart met de Sparkling van El Portillio uit Argentinië, waar de Nederlander Mijndert Pon de bodega “Salentein” leidt. Een mousserende wijn van 75% Chardonnay en 25% Pinot Noir. De wijngaard van El Portillio ligt aan de voet van het Andesgebergte op zo’n 1200 meter hoogte. De druiven van deze wijn worden met de hand geplukt.

Daarna gaan we over naar de witte wijnen, we dalen eerst af naar een acceptabele hoogte van 300 meter in Chili, waar we een Sauvignon Blanc proeven. We maken de oversteek naar Italië voor een witte wijn uit de streekVeneto bij het Garda meer, de Zenato Lugana San Benedetto, om vervolgens toch weer over te steken naar Argentinië voor een mooie volle Chardonnay van de bodega “Salentein”. Hierbij wordt een salade met geitenkaas, een kalfscarpaccio met tagliatelle en een stukje gegrilde zeeduivel geserveerd. Kleine gerechten die met de juiste wijnen een ideale combinatie vormen.

Terug naar het oorspronkelijke land van de wijn, Frankrijk, daar gaan we opzoek naar een biologische rosé uit de streek Roussillon, waarbij een gevulde paprika wordt gepresenteerd. Van de rosé gaan we over naar de rode wijnen, met als druivenrassen een Pinot Noir uit Argentinië, een Tempranillo uit Spanje en een Pinotage uit Zuid Afrika, met daarbij gekonfijt eendenpootje met zuurkool, gebraden herten biefstuk en “vernieuwde” hazenpeper.

Na de uitstapjes naar diverse gebieden op de wereldkaart, gaan we toch nog even langs de kust van Portugal, om daar 2 soorten port te proeven van het wijnhuis Graham’s. De eerste zal een The Tawny port zijn, een port met 7 jaar houtrijping, daarna zullen we nog “de” port van het wijnhuisproeven namelijk “the Six Grapes” de naam zegt het al, 6 druivensoorten gemengd tot een port. Bij deze 2 port soorten worden een paar kazen en dessert geproefd.
Om de avond af te sluiten gaan we nog even naar Duitsland om neer te strijken in de vallei van Saar Ruwer. Hier hebben we een prachtige Beerenauslese dessertwijn gevonden. De wijnstokken zijn meer dan 100 jaar oud en de traditionele Riesling druif heeft de edele rottig ondergaan. Hierbij hoort eigenlijk gewoon een bol vanille roomijs met een stukje warme apfelstrudel.

U bent dus van harte uitgenodigd om al deze lekkernijen te komen proeven.

De avond begint om 18.30 uur met een inloop, om 19.00 uur zullen we starten met de wijnproeverij. Het eind van deze enerverende avond staat gepland op 22.00 uur. De kosten voor al dit lekkers is € 22,50 per persoon.
Reserveren voor deze avond is gewenst.

De Klink

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© Copyright 2019, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat