Home

Ria Buiten loopt 23 keer rond FlevOnice

Ria Buiten loopt 23 keer rond FlevOnice Biddinghuizen - 4 februari 2009.  Ultra-atlete Ria Buiten is nog maar net terug van bergtraining in Noorwegen of de volgende extra training staat al weer voor de deur. Zaterdag doet ze op bijzondere wijze mee aan de toertocht bij FlevOnice.

De hardloopster werkt er hard aan in april een over een topconditie te beschikken want dan zal ze vanuit zuid Italië naar de Noordkaap lopen (Trans Europe Footrace).

100km
Ria Buiten gaat zaterdag de ijzers echter niet onderbinden. Schaatsen is zeker zo vlak voor de wedstrijd van haar leven veel te gevaarlijk voor de atlete, die momenteel zeer beducht is voor blessures. De kans op vallen is bij schaatsen voor haar te groot. Dus gaat ze, zoals een echte ultra-atlete betaamt, lopen. ‘s Morgens om zeven uur zal ze starten. Het streven is honderd kilometer te lopen. Dat houdt in dat ze ongeveer 23 keer rond de vijf kilometer lange schaatsbaan van FlevOnice zal lopen. (De loopafstand wijkt iets af van de schaatsafstand)

De finish van Ria wordt ’s middags verwacht tussen vijf en zes uur. Uiteraard hoopt Ria op haar favoriete weersomstandigheden; lekker koud. Zo nu en dan een bui maakt haar ook niet uit. Ria Buiten gebruikt haar deelname aan de Trans Europe Footrace om geld in te zamelen voor de strijd tegen Leukemie. Meer informatie: http://www.riasrun.nl.

Stichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat