Home

Sjoerd Huisman wint Champions-spektakel

Biddinghuizen - 17 februari 2009.  De drie Olympisch kampioenen bleken vanmorgen op FlevOnice niet opgewassen tegen de snelheid van marathonschaatser Sjoerd Huisman. De marathonrijder uit de Nefit-ploeg won de Champions Race op de vijf kilometer lange ijsbaan. Hij klopte in een zinderende sprint Enrico Fabris en René Ruitenberg.

De Championsrace is zeer succesvol verlopen. Onder toeziend oog van honderden toeschouwers vochten de 4 marathontoppers Sjoerd Huisman, Sandor Stuut, Jan Maarten Heideman en Rene Ruitenberg in een rechtstreeks duel met Chad Hedrick, Enrico Fabris en Bob de Jong om de titel van de eerste Championsrace.

Na de huldiging was er voor genodigden gelegenheid om deel te nemen aan schaatsclinic, ook door de kampioenen gegeven. Aan het einde van de middag vond er een speciale veiling van diverse schaats artikelen plaats, ingebracht door bekende en minder bekende schaatsers plaats. De opbrengst hiervan, ruim € 2000,- gaat naar de humanitaire Stichting Right to Play. "Zowel deelnemers als toeschouwers kijken terug op een zeer memorabele geslaagde dag, dus volgend jaar weer!" schrijft FlevOnice in een persbericht.

FlevOnice

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat