Home

Al honderden routes Meimaand Fietsmaand bekend

Al honderden routes Meimaand Fietsmaand bekend Biddinghuizen - 19 maart 2009.  Zes weken voor de start van het grootste fietsevenement van Nederland hebben al honderden routemakers hun fietstocht gepresenteerd.

Elk jaar zetten VVV’s en vrijwilligers bijzondere fietstochten uit voor Meimaand Fietsmaand. De aanmelding van routes voor de vierde Meimaand Fietsmaand is dit keer dus vroeg op gang gekomen. Vorig jaar deden 420.000 mensen mee aan de Meimaand Fietsmaand.

Alle fietsroutes bieden de deelnemers iets bijzonders. Een rondleiding door een authentieke molen of het proeven van de plaatselijke specialiteit. Op andere plaatsen staat bijvoorbeeld een telescoop klaar om weidevogels te spotten.

De allereerste route die dit jaar werd aangemeld is die van Vat-Oe-Fiets. De Veghelse stichting organiseert al ruim veertig jaar op Hemelvaartsdag een tocht voor het goede doel. Dit jaar rijdt men langs de pas gerestaureerde Kilsdonkse molen en Vat-Oe-Fiets onthaalt de fietsers met live muziek op de markt. Alle aangemelde routes zijn te zien op http://www.lekkerweg.nl/fietsmaand.

Opening bij Flevoboulevard
Ieder jaar zoekt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen een bijzondere omgeving uit om Meimaand Fietsmaand te openen. Dit jaar presenteert Flevoland zich als fietsprovincie bij uitstek.

Op 21 april aanstaande vindt de kick-off plaats bij FlevOnice, de schaats- en skeelerbaan in Biddinghuizen. Daar worden ook de cijfers gepresenteerd van het vijfjaarlijks onderzoek recreatief fietsgebruik van Stichting Landelijk Fietsplatform.

Tijdens het openingsweekend van Meimaand Fietsmaand op 1, 2 en 3 mei valt er voor de fietsers en andere bezoekers veel te beleven op de Flevoboulevard.

De Fietssouvenirtocht brengt mensen langs uiteenlopende natuurgebieden als bos, polders en stranden, waarbij alle fietsers bij elke organisatie van de Flevoboulevard een leuke souvenir ontvangen. Bij FlevOnice is een FietsFair met diverse bijzondere demonstraties en clinics.

De Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en Stichting Landelijk Fietsplatform. Partners zijn VVV Nederland, Flevoboulevard, Halfords, Opel, Twinny Load en OV-fiets. Het goede doel is Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat