Home

Start Flevoboulevard Fietsroute bij FlevOnice

Start Flevoboulevard Fietsroute bij FlevOnice Biddinghuizen - 21 april 2009.  Uit de presentatie van de Meimaand Fietsmaand bij FlevOnice van vandaag blijkt dat de fietsers een spetterend openingsweekeinde kunnen verwachten bij de Flevoboulevard.

De landelijke opening van de Meimaand Fietsmaand vindt dit jaar plaats op 1, 2 en 3 mei a.s. op de Flevoboulevard in Biddinghuizen. Tijdens het openingsweekend valt er voor de fietsers en andere bezoekers van alles te beleven.

Op vrijdag 1 mei starten bij FlevOnice de festiviteiten met een burgemeestersrace. Burgemeesters uit het gehele land trappen het fietsweekend in estafettevorm af! Vervolgens worden alle fietsers met bél uitgenodigd voor een poging tot het verbreken van het record Fietsbel bellen.

In het verdere weekend tot en met zondag 3 mei zullen dagelijks diverse clinics zoals skaten, trikken, nordic bladen plaatsvinden en worden blokart-, step-, ligfiets- en andere demonstraties verzorgd. FlevOnice biedt zelfs de gelegenheid om weer te kunnen schaatsen op de (krabbel)ijsbaan. Hier kan ook kennis gemaakt worden met schaatstoppers Rintje Ritsma, Annemarie Thomas en Jochem Uytdehaage. Profile ‘de Fietsspecialist’ organiseert een grote fietsfair. Daar wordt alles wat met fietsen te maken heeft, verkocht. Kunstenaars zullen hun ‘fiets’kunsten vertonen en iedereen mag deel te nemen aan een wedstrijd tijdrit rijden over 5- kilometer. Naast de Bmx stuntfietsers en eenwielers, is er voor kinderen van alles te beleven; schmink, eierkoeken versieren, theater, suikerspinnen, etc. Dagelijks wordt het evenement afgesloten met een barbeque broodjes grill, veiling en verloting. Opbrengsten van de kunstfietsveiling gaan naar het Colombinehuis. Het Colombinehuis, aangesloten bij de Flevoboulevard, is een vakantieverblijf voor families met zieke kinderen. Het gehele weekend is onder leiding van immer enthousiaste speakers, muziek, Rintje Ritsma, Jochem Uytdehaage, Annemarie Thomas, Rene Ruitenberg en Jan Maarten Heideman.

De speciaal in het leven geroepen Fietssouvenirtocht van de Flevoboulevard brengt mensen langs uiteenlopende natuurgebieden als bos, polders en stranden, waarbij alle fietsers bij elke deelnemende organisatie van de Flevoboulevard een leuk souvenir ontvangen. Met een stempelkaart worden de fietsers langs alle organisaties geleid en bij inleveren van deze stempelkaart maakt iedere deelnemer nog kans op een fiets aan het einde van de maand. De Fietssouvenirtocht kan de hele maand mei dagelijks van 10.00 – 17.00 uur gefietst worden.De Flevoboulevard is een samenwerkingsverband van 26 horeca-, watersport- en recreatiebedrijven aan de Flevolandse kustlijn van het Veluwemeer. Deze ondernemers hebben zich verenigd om dit mooie Flevolandse recreatiegebied op de kaart te zetten. Meer informatie over de Flevoboulevard kunt u vinden op www.flevoboulevard.nl

De fietsroute Flevoboulevard is al enkele jaren onderdeel van de Meimaand Fietsmaand. Dat het prachtig fietsen is op de Flevoboulevard, is geen geheim meer! Vele fietsers hebben al met veel enthousiasme de fietsroute van de Flevoboulevard gereden. De route van 20-45 km zorgt voor de nodige afwisseling en brengt de fietser door bossen, poldergebied, langs stranden en over dijken met prachtige vergezichten over het Veluwemeer.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat