Home

Roofridders in Veluwerandmeren

Roofridders in Veluwerandmeren Biddinghuizen - 9 mei 2009.  Het Veluwerandmerengebied heeft een rijke historie. Wist je bijvoorbeeld dat in de 14e eeuw roofridder Herbert van Putten vanuit zijn kasteel, waar nu het Drontermeer ligt, in het gebied huishield? Ken je de verhalen van de stormvloeden?

Een van de vrijwilligers van het Informatiecentrum Veluwerandmeren, Erwin van de Kolk uit Biddinghuizen, heeft over deze en vele andere historische wetenswaardigheden een aantrekkelijke fietsroute gemaakt. Zaterdag 16 mei wordt de fietsroute overhandigd aan burgemeester De Lange van Elburg en Luciënne Brons, toeristisch ambassadeur van Flevoland.

De hele dag organiseert het Informatiecentrum verschillende activiteiten rond het thema fietsen en (roof)ridders. Jeugdige (roof)ridders en prinsessen kunnen ringsteken op een hobbelfiets of een riddermasker maken. Voor alle deelnemers is er een heus ridderdiploma!

Programma 16 mei
10.00 uur - nformatiecentrum Veluwerandmeren open
10.30 uur - Geschiedenisquiz Veluwerandmerengebied
10.45 uur - Overhandiging fietsroute aan burgemeester De Lange, gemeente Elburg, en Luciënne Brons, toeristisch ambassadeur van Flevoland
11.00 uur - Start historische fietsroute onder leiding van een deskundige gids
14.00 uur - Start korte historische fietsroute onder leiding van een deskundige gids

De hele dag staat bij het Informatiecentrum een fietspromotiekar van het Fietsplatform Flevoland en ’s middags geeft kunstschilder Kees Aalbers een bijzondere schilderdemonstratie.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat