Home

Fietsen door geschiedenis Veluwerandmeren

Fietsen door geschiedenis Veluwerandmeren Biddinghuizen - 18 mei 2009.  Het Veluwerandmerengebied heeft een rijke historie. Erwin van de Kolk, vrijwilliger in het Informatiecentrum Veluwerandmeren, heeft een aantrekkelijke fietstocht gemaakt langs historische relicten in het Veluwerandmerengebied.

Door de verhalen uit het verleden leer je het landschap met andere ogen te bekijken. Naast de vele bijzondere verhalen over bijvoorbeeld de vroege middeleeuwen, (roof)ridders en stormvloeden, voert de fietstocht u door prachtige natuurgebieden.

Onder grote belangstelling presenteerde Erwin van de Kolk zaterdagmorgen 16 mei in het Informatiecentrum Veluwerandmeren de door hem ontwikkelde fietsroute. Hij vertelde de aanwezigen dat zijn nieuwsgierigheid naar de geschiedenis van de Veluwerandmeren hem hebben geïnspireerd om een historische fietsroute te maken.De eerste exemplaren van de fietsroute zijn zaterdagmorgen overhandigd aan Luciënne Brons, (plaatsvervangend) toeristisch ambassadrice van Flevoland en Jacob van Olst, voorzitter Stichting Informatiecentrum Veluwerandmeren. Beiden prezen het initiatief van Erwin. ‘Met deze fietsroute heeft het Veluwerandmerengebied er een fantastisch toeristische product bij en zet het Informatiecentrum zich nadrukkelijk op de kaart als belangrijke toegangspoort naar dit prachtige gebied.’, aldus Luciënne Brons.

De fietsroute is gratis af te halen in het Informatiecentrum Veluwerandmeren. De hele maand mei is het Informatiecentrum, aan de Bremerbergdijk bij de brug tussen Elburg en Flevoland, dinsdag t/m zondag open tussen 10.00 en 16.00 uur.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat