Home

Haring party bij de Klink

Biddinghuizen - 7 juni 2009.  Ook dit jaar organiseert restaurant De Klink haar jaarlijkse Haringparty. Dit jaar zal deze plaats vinden op woensdag 10 juni, een week later dan gepland staat in de kalander.

Doordat er al 6 weken mooi warm weer is geweest is er genoeg plantong in de Noordzee aanwezig zodat de haring zich “vet” kan eten.

De opbrengst van de veiling zal dit jaar gaan naar de stichting tot Behoud van Elburger Botters, ten behoeve van de nieuwbouw van de werf.

Restaurant De Klink, geeft ook dit jaar weer de opbrengst van het vaatje Hollandse Nieuwe aan de stichting tot behoud van de Elburger Botters. Van het voorjaar tot het najaar varen de botters bijna dagelijks over het Veluwemeer. Zij tonen toch het historische erfgoed van de voormalige Zuiderzee, dat vanaf het terras een prachtig gezicht is.

Sinds 2002 brengen de Elburger schippers, van de botterstichting, het eerste vaatje haring aan wal bij Restaurant De Klink. Ieder jaar leveren zij hun bijdrage aan de “Haringparty”

De veilingmeester en zijn “medewerker” helpen altijd bij het veilen van het eerste vaatje “Hollandse Nieuwe” wat vaak leidt tot leuke taferelen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat