Home

SuyderSee doet finale bod haring

Biddinghuizen - 12 juni 2009.  Ook dit jaar werd er weer een haringparty georganiseerd door Restaurant De Klink, deze keer op 10 juni. De natuur liet de haring niet in de steek, het mooie voorjaar zorgde ervoor dat de Hollandse Nieuwe lekker vet was, beter dan vorig jaar volgens de kenners.

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe werd aangeboden door de visleverancier van De Klink, Best Fish uit Almere. De opbrengst van dit vaatje Hollandse Nieuwe ging naar de stichting tot behoud van Elburger Botters voor de nieuw te bouwen werf, die inmiddels is aangekocht en wordt verbouwd. Om 17.00 uur werd het vaatje haring aan wal gebracht in een Elburger botter door de burgermeester van Dronten Mr. Aat de Jonge.

Amerikaans
Na het proeven van de Hollandse Nieuwe begon de veiling van het vaatje, dit ging op Amerikaanse wijze. Na een klein uurtje veilen was het eindbod bepaald.

Na de veiling konden de bezoekers nog een rondvaart maken met een Elburger botter. Eenmaal weer terug aan wal was het bestuur van de winkeliervereniging “SuyderSee” zo onder de indruk van dit mooie stukje cultureel erfgoed, dat zij nog een “finale” bod deden op het geveilde vaatje Hollandse Nieuwe. Dit laatste geldbedrag kwam ook nog ten goede aan de stichting voor behoud van Elburger Botters.Regenboog
Het vaatje vers gekaakte haringen is donderdag aangeboden door de winkeliersvereniging “SuyderSee”, aan de bewoners van het verzorg- en verpleeghuis “De Regenboog” in Dronten, waar ook vorig jaar de haring naar te ging.

Volgend jaar is het de 10de keer dat deze happening wordt gehouden. Samen met de botterstichting zal dit groots worden aangepakt om er een mooi feest van te maken.

De Klink

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© Copyright 2019, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat