Home

Landelijke steptop naar FlevOnice

Landelijke steptop naar FlevOnice Biddinghuizen - 23 juni 2009.  Het is spannend in de Nationale Kickbike-Cup. Veel strijd in deze stepcompetitie tussen de stepteams in de afgelopen wedstrijden. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de komende wedstrijden in Biddinghuizen.

Zaterdag 4 juli strijkt de steptop neer op de bekende 5 km baan FlevOnice. Deze sportlocatie is niet alleen een vaste thuishaven voor veel schaatsers, skeeleraars en fietsers, maar ook vele andere sporters zijn er regelmatig te vinden, waaronder steppers.

De organisatie van de Kickbike Cup ligt in handen van de Nederlandse Autoped Federatie. "We verwelkomen iedereen 4 juli, er geldt open deelname en steppen dat kan iedereen, dus geen excuus om thuis te blijven! Wilt u een leuk sportief dagje uit, meld u gerust aan en kom naar FlevOnice."

Funsteprace
Naast een 800 m sprint, ploegenrace en een criterium is er ook een kids funsteprace en zijn er meerdere step-try-outs. Mensen kunnen via de step-try-outs kennis maken met de step. Inschrijven kan alleen vooraf via http://www.autoped.nl/flevonice. "Steppen is niet alleen leuk om te doen, maar ook hardstikke gezond. Je gebruikt veel spiergroepen en verbruikt best veel energie en dat op een geheel individuele intensiteit. Dat maakt steppen ontzettend breed voor jong en oud", aldus NAF-voorzitter Hans Korbee.

Niet onbekend
FlevOnice is niet onbekend voor de stepsport. Immers de Stepbond NAF organiseerde eerder dit jaar al een unieke winterduatlon op Flevonice waarbij er geschaatst en gestept werd. Iets dat komende winter mogelijk een vervolg krijgt. Mensen kunnen ook dan steps huren indien nodig.

Dagprogramma zaterdag 4 juli 2009
 • 10.00 uur Step kids-funraces (4 t/m 12 jaar) op de 400 meter baan.
  Aansluitend huldigingen kidsraces!
 • 11.00, 13.00 en 15.00 uur Step-try-out en -clinics (voor alle leeftijden)
  's Ochtends en 's middags worden er 3 stepclinics gehouden. Deelnemers hieraan krijgen een korte uitleg, men kan vragen stellen en er wordt recreatief gestept. Verder staat er uiteraard een leenstep voor u klaar. Kosten is 5,- euro p.p. om aan een clinic mee te doen. Voor deelname aan de tryouts geldt vol=vol Dus tijdig inschrijven via de website.
 • 11.00 uur Stepploegen steprace
  Teams van 3 personen steppen totaal 3 x 400 m
  Open deelname! (timing met chips)
  Telt ook mee in Kickbike-Cup teamklassement!
 • 13.00 uur 800 m met vliegen de start alle categorieën
  pupillen, cadetten, junioren, senioren en veteranen.
  Open deelname. (timing met chips)
 • 14.30 uur Stepcriterium pupillen en cadetten
  Pupillen 1 ronde van 5 km
  Cadetten 2 ronden (totaal dus 10 km).
 • 15.00 uur Stepcriterium junioren, senioren, veteranen
  30 km (6 ronden)
  Open deelname. (timing met chips)
  Aansluitend huldigingen!

  Verder is het mogelijk een Kickbike te huren die dag a € 7,- euro per step. Vanaf 10.00 uur tot 15.30 uur. Wel vooraf reserveren via het inschrijfformulier. Alle wedstrijddeelnemers ontvangen een stepgadget. Gewoon kijken is uiteraard ook mogelijk. Entree is gratis.
  Voor meer informatie en aanmelden, zie http://www.autoped.nl/flevonice

  FlevONice

  Bron: BHZNet.nl
  << Terug naar overzicht
 • © Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

  Realisatie: Sybit - Software op Maat