Home

Gratis busvervoer langs Flevoboulevard

Biddinghuizen - 5 juli 2009.  Van 3 juli t/m 6 september en in de weekenden van september rijdt de Walibi Express van Harderwijk naar WalibiWorld door naar Elburg, station ’t Harde en Dronten.

Hierdoor kunnen bezoekers van Walibi World en de andere attracties op de Flevoboulevard vanuit het Noorden van het land via ’t Harde sneller naar de attracties reizen. Ook kunnen de bezoekers van de campings, bungalowparken en jachthavens op de Flevoboulevard met deze bus naar Elburg, Dronten, Harderwijk en de attracties op de Flevoboulevard.

De Walibi Express rijdt ieder half uur tussen Harderwijk en Elburg. Vanaf Elburg rijdt de bus het ene half uur door naar ’t Harde en het andere half uur door naar Dronten. Voor de gasten op de recreatieterreinen en de bezoekers van de attracties is de bus dit jaar gratis. Zij krijgen een vervoerbewijs bij boeking of aankomst. Op www.walibi-express.nl is nadere informatie te vinden over de dienstregeling en voorwaarden. Met de verlengde Walibi Express komen gebruikers makkelijk op de plaats van bestemming. Recreanten die de bus nemen, hebben geen (parkeer)kosten en zorgen voor ontlasting van de parkeerproblemen in Harderwijk en Elburg. Daarbij blijft Harderwijk ook beter bereikbaar tijdens de wegwerkzaamheden in het zomerseizoen.

Lang gekoesterde wens
De Provincie Flevoland wil met deze bus de kwaliteit van het toeristisch product Flevoland vergroten. Met deze verbinding gaat een lang gekoesterde wens van de Vereniging Flevoboulevard en van de gemeenten Dronten en Elburg in vervulling. De actie is één van de 3e tranche experimenten met gratis en goedkoop openbaar vervoer die met steun van het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt uitgevoerd en valt binnen het thema sociaal-recreatief. De actie met de Walibi Express en de verlengde busverbinding is op 3 juli feestelijk gestart.

Bron: Provincie Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat