Home

FlevObokaal 2009/2010

FlevObokaal 2009/2010 Biddinghuizen - 3 september 2009.  Na het grote succes van vorig jaar wordt door FlevOnice, STG Dronten, KNSB en de GTC's marathon van de gewesten Gelderland en Overijssel ook komend winterseizoen een schaatsmarathon competitie georganiseerd voor de regionale categorieën Dames, C1, C2, C3, Masters 1 en Masters 2.

Halverwege winterseizoen 2008/2009 werd door de organisatie het idee opgevat om een wedstrijdcyclus op te zetten voor regiorijders waarvoor in vergelijking met de landelijke competities relatief weinig wedstrijden worden georganiseerd.

Binnen twee weken stonden de rijders voor de inschrijftafel. “De organisatie liep als een trein,” stelt Roel Ketelaar, manager van FlevOnice, vast. “De KNSB stond hier op dat moment organisatorisch gezien nog buiten. Het was een eigen initiatief, waar door veel regiorijders op werd gereageerd”. De oorspronkelijke competitie was bedoeld voor de regiorijders uit de Noord-Oostcompetitie. Dit jaar wordt deze grens verschoven naar een landelijk deelnemersveld. “We hebben het maximale aantal deelnemers vastgesteld op 110 deelnemers per categorie. Dit betekent wel dat we het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ moeten hanteren”.

De gewestelijke marathonsecties ondersteunen de organisatie, wat het mogelijk maakt een professionelere competitie op te zetten. Dat betekent dat dit jaar per categorie een competitie over 3 wedstrijden met een volwaardig eindklassement wordt aangeboden. De wedstrijden worden aansluitend verreden op de wedstrijden om de DSB Bank Cup voor de landelijke Topcompetitie. Per wedstrijdavond wordt door 3 categorieën om de punten gestreden.

Op woensdag 25 november 2009 gaat de competitie van start met de C1, C2 en C3. De Dames, Masters 1 en Masters 2 gaan de daaropvolgende week van start.

“We hopen op net zo’n goed verloop als vorig jaar, maar met een professionelere aanpak en een gedegen competitiereglement” Over de inschrijfprocedure voor de FlevObokaal wordt zo snel mogelijk meer informatie bekend gemaakt via http://www.flevonice.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat