Home

Dorpsgenoten (191): Hennie Kartkamp

Biddinghuizen - 6 september 2009.  In de 191e aflevering van Dorpsgenoten, de speciale rubriek op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen, deze week Hennie Hartkamp – Geboren te Emmeloord, opgegroeid aan de Oldebroekerweg, woont nu aan de Harderringweg.

Waar mijn passie voor wol vandaan komt? Nou, dat komt gek genoeg door mijn vader. Hij was een heel creatieve man. Dat creatieve heb ik beslist van hem. We waren thuis met drie jongens en drie meisjes en voor zijn dochters heeft hij voor ieder eigenhandig een spinnenwiel gemaakt. Toen is bij mij de liefde voor wol ontstaan. Van losse wol een draad te maken, en van die draad weer van alles kunnen maken.... prachtig! Samen met mijn tweelingzus Ans heb ik vroeger heel veel gesponnen. Van een tante heb ik toen ik nog heel jong was al breien geleerd. In die tijd waren zelfgebreide vesten en truien in de mode.


Verder lezen
Lees het volledige verhaal via de website van Dorpsbelangen op http://www.dorpsbelangen.net onder de rubriek 'Dorpsgenoten', of kies direct de rechtstreekse link http://www.dorpsbelangen.net/dorpsgenoten.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat