Home

Reis naar onbekende in Informatiecentrum

Reis naar onbekende in Informatiecentrum Biddinghuizen - 8 oktober 2009.  In oktober staat het Informatiecentrum Veluwerandmeren in het teken van de ‘Reis naar het onbekende’, thema van Oktober Kennismaand.

In de Zuiderzeeperiode maakten handelsschepen en vissers een reis naar het onbekende in de soms woeste Zuiderzee. Met de aanleg van de Afsluitdijk en de inpoldering van Flevoland kwam aan de Zuiderzeeperiode een eind.

In 1957 was de drooglegging van Oostelijk Flevoland een feit en maakten de eerste pioniers hun reis naar het onbekende.

Hoe zag het leven van alledag er voor de pioniers uit? Waar speelden hun kinderen mee? Welke bijzondere vondsten werden er gedaan?

Dit en meer is te zien en te beleven in de oktobertentoonstelling ‘Reis naar het onbekende’ die het Informatiecentrum samen met de Stichting Geschiedschrijving Dronten organiseert.

In oktober is het Informatiecentrum open op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur en in de herfstvakantie – 19 t/m 25 oktober – van dinsdag- t/m zondagmiddag tussen 12.00 tot 16.00 uur. U kunt het Informatiecentrum vinden aan de Bremerbergdijk 10a, Biddinghuizen. Dit is aan het strand bij de brug tussen Elburg en Flevoland.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat