Home

FlevOnice schaatstoertochten weer op programma

FlevOnice schaatstoertochten weer op programma Biddinghuizen - 30 oktober 2009.  Op zaterdag 12 december a.s. wordt de eerste van een serie van 3 schaatstoertochten op het 5 km lange ijsparcours van FlevOnice verreden.

Op zaterdag 9 januari 2010 wordt de tweede tocht georganiseerd en zaterdag 20 februari 2010 zal de laatste van dit winterseizoen plaatsvinden.

Vorig winterseizoen werden er ook al 3 schaatstoertochten op het ijs van FlevOnice georganiseerd. De formule van de toertochten is inmiddels gebleken een succes te zijn.Deelname aan een toertocht is volgens insiders pure schaatsnostalgie; de tochten zijn inclusief ‘’Koek en Zopie’’ verzorging, inschrijfprocedure, tijdregistratie, een mooie medaille en elke tocht is er een speaker en muzikale ondersteuning aanwezig. Schaatsers die een AMB transponder in hun bezit hebben, kunnen (onder voorbehoud) gebruik maken van het tijdregistratiesysteem van FlevOnice.Deelnemers voor de 200-kilometer starten ’s ochtends om 07.00 uur in groepen. Vanaf 08.00 uur en tot uiterlijk 12.00 uur kan er vervolgens voor elk gewenste afstand gestart worden. Deelnemers kunnen tot uiterlijk 19.00 uur hun laatste 5-kilometer ronde in rijden.

Het bijzondere van de serie van 3 toertochten is dat iedereen kan deelnemen en zijn/haar eigen afstand kan rijden. Deelnemers kunnen wel vooraf kiezen uit een afstand van 50 kilometer, 100 kilometer, 150 kilometer of 200 kilometer, echter elke verreden afstand (in veelvoud van 5 kilometer) wordt beloond met een mooie medaille. Jong en oud, geoefend en ongeoefend mogen dus meedoen. Schaatsers die 3 x 100, 150 of 200 kilometer in totaal afleggen, ontvangen na afloop van de laatste toertocht een speciale herinnering.Het organisatiecomité voor deze 3 schaatstochten bestaat wederom uit Jan Maarten Heideman (Marathonschaatser bij A-rijders), Martien Pater (Free-skate), David Pos (Ankeveense IJsclub en Stichting Natuurijsklassiekers), Roel Ketelaar en Thirza Zwakenberg (FlevOnice). Inmiddels is een aantal sponsoren en samenwerkende bedrijven gevonden om de organisatie tot een succes te maken. Zo worden de schaatstochten o.a. door Free-skate, Stichting Weissensee en de Nierstichting ondersteund.

Publiek en overige schaatsers zijn uiteraard ook van harte welkom bij de tochten. Alle (ijs) faciliteiten blijven bij elke toertocht voor andere schaatsers en bezoekers beschikbaar.

Op zaterdag 14 november gaat het winterseizoen bij FlevOnice weer van start en kan er tot 1 maart 2010 weer geschaatst worden.

Meer informatie over de procedure en inschrijvingen volgen begin november via www.flevonice.nl

FlevOnice

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat