Home

Inschrijven schaatstochten FlevOnice geopend

Inschrijven schaatstochten FlevOnice geopend Biddinghuizen - 13 november 2009.  Op zaterdag 12 december 2009, zaterdag 9 januari 2010 en zaterdag 20 februari 2010 is het mogelijk deel te nemen aan een schaatstoertocht over 200 kilometer of andere afstand (150 kilometer, 100 kilometer, 50 kilometer of ander aantal kilometers in veelvoud van 5).

Voorinschrijven is vanaf heden mogelijk middels www.inschrijven.nl

Zaterdag 12 december 2009: Weissensee schaatstoertocht
Zaterdag 9 januari 2010: Free-Skate schaatstoertocht
Zaterdag 20 februari 2010: Flevonice schaatstoertocht alsmede de IJsstrijd 2010 t.b.v. de Nierstichting

Kosten:
Kosten voor een voorinschrijving van de toertochten zijn per tocht:
€ 27,50 (volwassenen) per persoon
€ 17,50 (jeugd t/m 14 jaar) per persoon

Bij een voorinschrijving voor alle 3 toertochten krijgt u korting en zijn de totale kosten:
€ 75,00 (volwassenen) per persoon
€ 50,00 (jeugd t/m 14 jaar) per persoon

Wanneer het inschrijfgeld middels machtiging is voldaan, kunt u uw startbewijs ophalen vanaf de donderdag in de week voorafgaand aan de toertocht bij de receptie van FlevOnice. Bij een inschrijving op de dag van de toertocht zelf, zijn de kosten van de inschrijving € 2,50 hoger.

Starttijden:
Deelname voor 200 kilometer- starttijd vanaf 07.00 uur elke 15 minuten. Uiterlijk 07.45 uur laatste mogelijkheid tot starten.
Deelname voor 150 kilometer, 100 kilometer, 50 kilometer of andere afstanden. Georganiseerde start om 08.00 uur. Vervolgens vrije start. Uiterlijk 12.00 uur laatste mogelijkheid tot starten.
Finishtijden deelname alle kilometers - iedereen die uiterlijk om 19.00 uur de finish passeert, mag zijn/haar laatste ronde uitrijden.

De startprocedure:
- De 1e start voor de 200 kilometer is om precies 07.00 uur en daarna ieder kwartier tot 07.45 uur. (07.45 uur is dus de laatste mogelijkheid om te starten voor de 200 kilometer)
- Per starttijd kunnen zich maximaal 500 deelnemers aanmelden. Het motto is "wie het eerst komt, die het eerst maalt" Dit betekent o.a. dat degenen, die zich op de dag zelf inschrijven het risico lopen dat zij op een later tijdstip van start gaan als de 1e startgroep al is volgeboekt.
- Deelnemers die reeds ingeschreven én betaald hebben kunnen ’s ochtends direct hun startnummer bij de receptie ophalen.
- De startgroep die aan de beurt is, stelt zich gezamenlijk op achter de start/finishboog op de ijsbaan. Voor elke startgroep - herkenbaar aan de desbetreffende nummers – is toegang tot het ijs verleend 15 minuten voor het tijdstip van de start van deze groep. Dit geldt ook voor de 1e startgroep. Men heeft dus 15 minuten de tijd om de schaatsen onder te binden, jacks uit te doen etc.
- Liefst zo min mogelijk spullen mee naar buiten nemen.
- Voor de start op het ijs wordt duidelijk door de begeleiders aangegeven waar men zich dient op te stellen.
- Per hele ronde wordt er gestempeld bij de stempelpost die na de start-finishboog aan de rand van de 400 meterbaan wordt geplaatst. Dus niet stempelen na de 1e 200 meter.
- Na de laatste keer de finish te zijn gepasseerd, wordt de laatste stempel gehaald en wordt ook direct de tijd op de stempelkaart genoteerd, dus niet direct na de finish met de armen omhoog naar de familie etc. maar de laatste stempel halen aan de overkant.
- Deelnemers met een eigen AMB transponder kunnen (onder voorbehoud) rondetijden elektronisch laten registreren. Overige tijdregistratie gaat middels de stempelprocedure.

Toelichting :
Voor deze procedure is gekozen uit oogpunt van veiligheid en ook om logistieke redenen. Op deze manier kunnen grotere aantallen schaatsers veilig en geordend beginnen met hun toertocht. Ook biedt deze procedure de mogelijkheid om op een later tijdstip te starten - voor degenen die langer onderweg zijn naar FlevOnice - en toch op dezelfde manier de tijd te laten registreren. Het organisatie comite realiseert zich dat hierdoor de mogelijkheid ontstaat dat iemand uit bijvoorbeeld de laatste startgoep een snellere tijd neerzet dan iemand uit de eerste. Het comite heeft gekozen voor een recreatieve toertocht met een licht competitief karakter voor een ieder die dat wil.

FlevOnice

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat