Home

IJsstrijd 2010 bij FlevOnice

Biddinghuizen - 18 november 2009.  De Nierstichting is vandaag begonnen met het werven van deelnemers en sponsors voor de IJsstrijd 2010. Dat is een grootschalige schaatstocht die op 20 februari 2010 gereden zal worden. De opbrengst komt ten goede aan de Nierstichting.

De afgelopen twee jaar is op meerdere ijsbanen in het land de Nierstichting Elfstedentocht verreden. De IJsstrijd 2010 is een vervolg hierop, maar in een andere opzet. Hoewel de deelnemers nog steeds op verschillende ijsbanen in het land kunnen trainen, rijdt iedereen de uiteindelijke tocht op FlevOnice in Biddinghuizen.

Het streven is om minimaal 500 schaatsers op de been te brengen die in teams van maximaal vier personen 200 kilometer rijden. En daarmee ten minste € 750 aan sponsorgeld ophalen. Het totale doel is € 500.000 op te halen voor de Nierstichting. De opbrengst wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Heel ambitieus: de vorige Elfstedentocht bracht ongeveer € 160.000 op.

Deelnemers kunnen meedoen aan schaatsclinics die georganiseerd worden in samenwerking met de KNSB. Er zijn twee deelnemersbijeenkomsten (op 12 december en 9 januari) waar ze nuttige trainingsinformatie en fondsenwervingstips krijgen, én kennis kunnen maken met Henk Angenent en andere boegbeelden van de campagne.

Wie mee wil schaatsen kan zich online inschrijven en laten sponsoren. Het inschrijfgeld is € 27,50,-.

Bron: IJsstrijd

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat