Home

Weissensee Schaatstoertocht bij FlevOnice

Weissensee Schaatstoertocht bij FlevOnice Biddinghuizen - 3 december 2009.  Volgende week zaterdag 12 december a.s., wordt de eerste schaatstoertocht van dit winterseizoen georganiseerd bij FlevOnice.

’s Ochtends om 07.00 uur worden de deelnemers voor de 200-kilometerafstand door niemand minder dan Richard van Kempen “weggeschoten”.

Deze oud-schaatskampioen met 47 marathonoverwinningen op kunstijs op naam, is verheugd om zijn dagelijkse rietdekkerwerkzaamheden even neer te leggen om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Zijn aanwezigheid als voormalig “’ploegleider” van het BAM schaatsteam wordt verder aangevuld met deelnemers en bezoekers uit Canada, België en Duitsland.

Willem Langenberg,de voorzitter van de Noord Amerikaanse en Canadese Marathon competitie, zal tevens present zijn en enkele stempels aan de ijs-kilometervreters uitdelen.

De 5-kilometer ijsbaan van FlevOnice is geheel verlicht. Stichting Weissensee Wintersporten biedt alle deelnemers op vertoon van hun beennummer na afloop een kopje soep vanuit het zelfbedieningsrestaurant.

De aanmeldingen voor de schaatstoertocht verlopen inmiddels voorspoedig. Uiteraard is er nog steeds voldoende plek, maar om zeker te zijn van een vroege en gezamenlijke start voor de langere afstanden, wordt aangeraden om vooraf in te schrijven. Inschrijven op de dag zelf kan uiteraard ook.

De toertocht kan over alle afstanden (in veelvoud van 5km) verreden worden en is voor jong en oud.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat