Home

Weissensee Schaatstoertocht FlevOnice succes

Weissensee Schaatstoertocht FlevOnice succes Biddinghuizen - 13 december 2009.  De Alternatieve Elfstedentocht welke zaterdag is verreden op het 5 kilometer ijsparcours van FlevOnice is een overweldigend succes geweest.

(De voorspellingen voor) Het goede weer en de prima ijsfaciliteiten hebben er mede toe gedragen dat maar liefst 750 schaatsers hebben deelgenomen aan de eerste schaatstoertocht van dit winterseizoen.

Het startschot voor de deelnemers aan de 200 kilometertocht werd in alle vroegte door Richard van Kempen gegeven. Circa 200 schaatsers startten (om 07.00 uur) voor hun race op de geheel verlichte ijsbaan van FlevOnice. In de loop van de dag volgden honderden schaatsers hun voorbeeld.De schaatstoertocht werd ondersteund door Stichting Weissensee Wintersporten. De snelste rijder over 200 kilometer was Andre Klompemaker. Hij verreed 40 rondes in een tijd van 7 uur en 58 minuten.

De schaatstoertocht werd aan het einde van de middag afgesloten met een kortebaanwedstrijd voor pupillen. Op zaterdag 9 januari 2010 en zaterdag 20 februari 2010 vinden de 2e en 3e schaatstoertocht plaats.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat