Home

Zeemanskoor op Koers voor Anker bij FlevOnice

Zeemanskoor op Koers voor Anker bij FlevOnice Biddinghuizen - 8 januari 2010.  Dweilorkesten horen bij schaatsevenementen. Wat dat betreft komen de deelnemers aan de Free-Skate schaatstoertocht bij FlevOnice van morgen volledig aan hun trekken.

Van 10.00 tot 15.00 is er een dweilorkest aanwezig om de schaatsers muzikaal een hart onder de riem te steken. Hierna neemt het zeemanskoor Op Koers uit Gorssel de muzikale leiding over.


Het shantykoor, dat op volle sterke uit 80 zangers bestaat, beschikt over een zeer gevarieerd repertoire van Nederlandse, Engelse en Duitse zeemansliederen. Een groot aantal liederen wordt meerstemmig gezongen.

De solisten van Op Koers vormen een belangrijk onderdeel van het optreden. De muzikale begeleiding bestaat uit 4 trekzakspelers en een dirigent, die zeer goed overweg kan met de accordeon. Op Koers bestaat dit jaar 10 jaar, heeft 2 CD's uitgebracht en is een veel gevraagd koor met ca. 50 optredens per jaar in de regio. Het "uitstapje" buiten de regio is een initiatief van Martien Pater, eigenaar van Free-skate, en al sinds de oprichting lid van dit bijzondere koor.

Het unieke, eenmalige optreden van Op Koers op FlevOnice is op zich al een reden om zaterdag de ijzers onder te binden op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Speciaal voor de Free-skate schaatstoertocht heeft Op Koers een schaatslied ingestudeerd dat morgen voor het eerst ten gehore zal worden gebracht. Martien Pater zal zelf het startschot geven om 07.00 uur voor de 200 kilometer. Hij “bindt” ook zelf de schaatsen onder voor een training van 100 kilometer om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Echte Elfstedentocht.

Vanwege de drukte met het uitleveren van de Free-skates is het trainen er de afgelopen weken bij in geschoten. Voor hem is dit de eerste 100 kilometer van het seizoen en dus een mooie gelegenheid om de vorm te testen. Pater volbracht in 1985, 1986 en 1997 de Elfstedentocht. De mooiste herinneringen bewaart hij aan die van 1985 toen hij samen met 3 broers tegelijk over de finish op de Bonkervaart gleed. Het is morgen mogelijk om voor alle afstanden (in veelvoud van 5km) terplekke bij de receptie van FlevOnice in te schrijven.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat