Home

Free-Skate Schaatstoertocht

Free-Skate Schaatstoertocht Biddinghuizen - 10 januari 2010.  Onder barre omstandigheden hebben circa honderd toerschaatsers meegedaan aan de Free-Skate Schaatstoertocht bij FlevOnice.

Jan Klompmaker, Sina Drogt en enkele tientallen andere schaatsers vertrokken in alle vroegte om 07.00 uur voor hun ''Hel van Biddinghuizen". Na 9 uur en 4 minuten kwam Jan Klompmaker (sr) uit Oldebroek binnen als eerste 200-kilometer deelnemer.

Sina Drogt, ook een oude bekende onder de FlevOnice schaatstoertochten finishte als eerste dame in een tijd van 9 uur en 13 minuten.

Eenmaal binnengekomen werden ze feestelijk gehuldigd en toegezongen door het shantykoor "Op Koers".

Door de extreme weersomstandigheden en overig geplande schaatstoertochten op natuurijs, heeft het organisatiecomité besloten deze Free-Skate schaatstoertocht een vervolg te geven op zaterdag 6 februari a.s., mits er geen natuurijs is op die datum.

Net als bij de andere schaatstoertochten kunnen deelnemers op 6 februari, zowel jong- als oud, een toertocht over diverse afstanden verrijden. De laatste toertocht van dit winterseizoen staat gepland op zaterdag 20 februari, samen met de IJsstrijd 2010.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat