Home

Schaatsevenement op FlevOnice voor kunstnier

Schaatsevenement op FlevOnice voor kunstnier Biddinghuizen - 4 februari 2010.  Op zaterdag 20 februari kunnen schaatsliefhebbers tijdens IJsstrijd op FlevOnice in Biddinghuizen individueel of in teams 200 km schaatsen en met gesponsorde rondjes zoveel mogelijk geld ophalen voor de Nierstichting.

100 Agrariërs die 10.000 kilometer schaatsen voor de Nierstichting, Nikki die een kinderteam opzet, het neefje van Henk Angenent die schaatst voor zijn moeder die nierpatiënt is: het enthousiasme voor schaatsevenement IJsstrijd is groot.

Ook bekende schaatsers als Ireen Wüst en Henk Angenent ondersteunen IJsstrijd. Geld geven kan natuurlijk ook. Op http://www.ijsstrijd.nl staan alle deelnemers en kan direct een bijdrage gegeven worden.

De hele opbrengst komt ten goede aan het onderzoek van de Nierstichting naar een draagbare kunstnier. Alle deelnemers die meedoen maken bovendien kans op een gratis schaatsclinic van Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent of wereldkampioene Ireen Wüst.

Boeren en kinderen op de schaats
Melkveehouder Richard Kimmann uit Lutten wil met 100 agrarische ondernemers 10.000 km gaan schaatsen tijdens IJsstrijd op FlevOnice. “Schaatsen is één van mijn passies. Daarvoor moet je wel gezond zijn, dat gun ik iedereen. En daarom probeer ik met mijn kanjerteam zo veel mogelijk agrarische ondernemers te overtuigen van het nut om mee te schaatsen voor de Nierstichting. We willen € 250.000,- ophalen, dat moet lukken!”

De 10-jarige Nikki Harmsen zoekt kinderen tussen 6 en 12 jaar voor haar kinderteam. “Alle kinderen zijn welkom, samen proberen we zoveel mogelijk rondjes te rijden en geld op te halen. Het wordt heel leuk, want echte schaatsleraren gaan ons op 20 februari helpen om de eindstreep te halen.”

Wie wil aanhaken bij het team van Richard of Nikki, kan zich opgeven op http://www.ijsstrijd.nl. Je kunt er ook zelf een team formeren. Iedereen kan meedoen, van individu tot schaatsclub of bedrijf. Op http://www.ijsstrijd.nl kan bovendien iedereen zijn favoriete team sponsoren en zo meedoen aan IJsstrijd.

Henk Angenent en Ireen Wüst steunen met eigen team IJsstrijd
Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent steunt IJsstrijd: “In mijn familie weten we hoe belangrijk het werk van de Nierstichting is. Mijn zus heeft een niertransplantatie ondergaan in haar jeugd en mijn moeder heeft een nier afgestaan aan haar broer. Ik heb ‘Team Henk’ opgezet en hoop dat mijn steun aan IJsstrijd mensen motiveert om mee te doen en een steuntje in de rug is voor alle nierpatiënten.”

Ireen is ambassadeur van de Nierstichting en zelf die dag op de Olympische Spelen in Vancouver. “Daarom heb ik voor IJsstrijd een team opgezet dat gesponsord kan worden: Team Ireen. In mijn familie heb ik ervaren hoe het is om tot dialyse veroordeeld te zijn. Mijn oom is nierpatiënt. Inmiddels heeft hij een nier gekregen van zijn zus, mijn tante, en geniet nu weer van het leven. Dat wens ik alle nierpatiënten toe. Daarom hoop ik dat heel veel mensen gehoor geven aan de oproep om op 20 februari mee te schaatsen met IJsstrijd en zo de kwaliteit van het leven van nierpatiënten te helpen verbeteren!"

Onderzoek Nierstichting naar draagbare kunstnier
De Nierstichting maakt zich sterk om binnen een aantal jaren een draagbare kunstnier te ontwikkelen. Nu overlijdt elk jaar 1 op de 5 dialysepatiënten. Bovendien stijgt het aantal nierpatiënten sterk vanwege vergrijzing, een ongezonde leefstijl en een explosieve stijging van het aantal diabetes patiënten. Een draagbare kunstnier betekent een enorme verbetering van de kwaliteit van leven en geeft hen veel meer vrijheid. Het is een grote stap vooruit voor het welzijn van duizenden ernstig zieke nierpatiënten. Voor de € 500.000,- die nodig is voor het onderzoek naar de draagbare kunstnier, is de Nierstichting afhankelijk van donaties. Hulp is meer dan welkom, dus neem deel aan IJsstrijd of steun één van de schaatsers op http://www.ijsstrijd.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat