Home

Kookdemonstratie tijdens Flevomendagen

Biddinghuizen - 2 april 2010.  De organisatie van de Flevomendagen is er in geslaagd naast het unieke paarden evenement om Albert Nihot van de English Kitchen te contracteren.

“Samen met mijn vrouw Anja geef ik, veelal op uitnodiging, door heel Nederland op de grootste en leukste evenementen culinaire demonstraties waar ik met ziel en zaligheid iedereen laat genieten en proeven van onze overheerlijke Engelse chutneys” aldus de absolute kenner van de Engelse keuken.

Daarnaast zal om zijn optreden een kleine paas-fair worden opgezet waar inmiddels bedrijven uit Nederland, Belgie, Duitsland en Engeland hun luxe artikelen zoals tuinmeubels, snuisterijen, diverse ambachten zullen showen.

Familiefeest
“Wij zijn laat opgestart maar zijn nu al blij met het resultaat”, alsdus de uit Elburg komende Rob Taconis, “We hebben in niet meer dan twee maanden een heus familiefeest opgezet. De combinatie van de eerste (nationale) menwedstrijd van het jaar, het Middeleeuws kampement van de Ridders van de IJssel, de paas-fair en de aanwezigheid van Albert Nihot geeft een paasweekend voor het gehele gezin”

“En vergeet daarbij niet dat de toegang voor alles gratis is! Waar vind je tegenwoordig nog evenementen zonder te moeten betalen” vervolgt Marion (zijn vrouw)

Namen als Koos de Ronde en Theo Timmerman (naast IJsband Chardon de absolute top van Nederland in de vierspan paard) staan op de lijst van het evenement. Maar ook de nummers 4 tot en met 8 van Nederland hebben zich ingeschreven!

FlevOnice
De Flevomendagen zullen op en om het unieke terrein van Flevonice in Biddinghuizen worden gehouden tijdens beide paasdagen.
Een werkelijke fantastische locatie (de 5km kunstijsbaan) aan de dijk van Harderwijk naar Elburg, alles onder 1 dak op ruim 60ha.

Op eerste paasdag zal de dressuur en vaardigheid worden gehouden en op de tweede paasdag het klapstuk “ de Marathon”. Hierbij wordt eerst een stuk door de bossen gereden waarna alle aanspanningen op het terrein arriveren om de 6 of 7 hindernissen te nemen.

In tegenstelling tot vele andere menwedstrijden zijn de hindernissen zo opgebouwd dat allen vanaf de centrale plek rondom het paviljoen te zien zijn. Een lust voor het oog. Genieten met een kopje koffie o.d.

De toegang voor het evenement is geheel gratis voor het publiek!
En er is voldoende ruimte om te parkeren.

Tijden: 1e en 2e paasdag 09.00 – 16.00 uur

Daarnaast is er ook aan de kinderen gedacht!

De Ridders van den IJssel zullen ook beide dagen hun Middeleeuws kampement op de terreinen van FlevOnice opslaan. De kinderen (maar natuurlijk ook de actieve ouders) kunnen hier genieten van oude spelen, zelf brood bakken en heuse ridders zien rondlopen.
Ook dit is geheel gratis voor het publiek.

Als dit jaar een succes wordt, is de organisatie de eerste 5 jaar verzekerd van een mooie wedstrijd met de Pasen, centraal in Nederland.

Zie verder http://www.flevomendagen.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat