Home

Open Nederlandse Kampioenschap RG65 bij FlevOnice

Biddinghuizen - 27 april 2010.  Op zaterdag 1- en zondag 2 mei a.s. wordt bij FlevOnice te Biddinghuizen het Nederlands Kampioenschap in de RG65 klasse gezeild.

Het is de eerste keer dat deze op afstand bestuurde boten hun kampioenschap zeilen.


Open Nederlands kampioenschap
Het Open Nederlands kampioenschap staat open voor alle zeilers met een RG65. Buiten 9 Nederlanders worden er zeilers uit Duitsland, Zwitserland en Frankrijk verwacht, zodat er circa 20 boten de strijd met elkaar aangaan.

Net als met grote boten wordt er een route met boeien in het water gelegd en zijn de wedstrijdregels van kracht. Een race duurt circa 15 minuten en er zijn meerdere starts op een dag.

RG65
De RG65 heeft zijn oorsprong in Zuid Amerika en is via Duitsland in Europa terecht gekomen en sinds anderhalf jaar ook in Nederland actief, met de grootste concentratie zeilers rond Blokzeil.

De Klasseregels zijn vrij eenvoudig, een monohull van 65 cm en een maximum zeiloppervlak van 22,5 dm². Het ontwerp van de romp is verder vrij, zodat er diverse ontwerpen op het water te bewonderen zijn.Door de geringe grootte is de boot gemakkelijk te transporteren en blijven de kosten beperkt, terwijl de zeileigenschappen gewoon goed zijn te noemen. Meer informatie is te vinden op http://www.rg65.nl

Programma
Op zaterdag 1 mei is de eerste start om 10.15 en wordt er tot 16.30. Zondag gaan de races om 9.30 weer van start tot 15:00. Rond 15.30 is de kampioen bekend.


WK 2010 in Argentinië
Voor een aantal Nederlandse zeilers is het Open Nederlands Kampioenschap een goede training voor het aanstaande WK. Dit WK wordt van 15-21 augustus gezeild in Buenos Aires /Argentinië.

Het Nederlands team heeft in samenwerking met de bekende jachtontwerper Jac. de Ridder uit Vollenhove en nieuwe boot ontwikkeld. Dit ontwerp is de afgelopen maanden zeer succesvol gebleken. Afgelopen augustus is tijdens haar “maiden race” een eerste en tweede plaats behaald op het Open Duits Kampioenschap.

Geïnteresseerden kunnen de wedstrijden volgen vanaf de kant. Voor bezoekers geldt vrij entree.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat