Home

Attractiepark heeft last van regenweer

Biddinghuizen - 17 mei 2010.  Het koude weer tijdens de meivakantie heeft bij de Nederlandse attractieparken geleid tot wisselende bezoekersaantallen.

Zo ontving het Haagse Madurodam 10 procent minder bezoekers, maar noteerde Avonturenpark Hellendoorn 22 procent meer gasten.

Volgens branchevereniging de Club van Elf hebben de iets betere weersomstandigheden van de afgelopen twee dagen nog veel goedgemaakt.

Zo had attractie- en vakantiepark Slagharen zaterdag en zondag een eindspurt van 16.500 bezoekers.

Ook Dierenpark Emmen kreeg tijdens de laatste dagen van de meivakantie veel meer bezoek dan in het eerste deel van deze veertiendaagse periode. Het dierenpark viert zijn 75-jarig bestaan met een opstelling van 150 olifantenbeelden.

Walibi World in Biddinghuizen, Madurodam en het Dolfinarium in Harderwijk hadden te maken met minder bezoek dan in voorgaande jaren. In Madurodam kwamen wel opvallend veel Fransen, Spanjaarden, Russen en Polen een kijkje nemen.

Ook Keukenhof in Lisse heeft minder bezoekers getrokken dan vorig jaar. Wel nam het aantal buitenlandse bezoekers toe. Van alle gasten was 75 procent van over de grens.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat