Home

De Klink viert 10de editie Haringparty

Biddinghuizen - 6 juni 2010.  Traditiegetrouw wordt de woensdag na vlaggetjesdag op Scheveningen het eerste vaatje Hollandse nieuwe geveild bij restaurant “De Klink”. Dit jaar wordt het een week later vanwege de landelijke verkiezingen en wel op woensdag 16 juni.

Het eerste vaatje haring wordt aan land gebracht rond de klok van 18.00 uur, door één van de Elburger botters van de Stichting tot behoud van de Elburger botters. Nadat de eerste haringen zijn schoongemaakt, wordt deze geproefd en gekeurd door burgemeester A. de Jonge van gemeente Dronten.

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt dit jaar geveild voor de stichting Jelte (www.help-jelte.nl). Deze stichting is opgericht om Jelte Stronkhorst (9 jaar) te helpen om een geavanceerde oefentherapie in Amerika aan te bieden. Jelte is vorig jaar ernstig mishandeld en heeft hierbij ernstig hersenletsel opgelopen en is in coma geraakt. De opbrengst van de 10de editie van deze haringparty gaat in zijn geheel naar deze stichting.

De haring voor deze veiling wordt beschikbaar gesteld door visleverancier Best Fish uit Almere en restaurant “De Klink”.

De Klink

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

© Copyright 2019, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat