Home

Landelijke steptop naar FlevOnice

Biddinghuizen - 16 juni 2010.  Het is super spannend in de Nationale Kickbike-Cup. Er was veel strijd te zien in deze stepcompetitie tussen de stepteams tijdens de afgelopen wedstrijden in Zaandam, Woudenberg, Harlingen en NoordLaren.

Iedereen in de stepscene kijkt nu uit naar de stepwedstrijd op Flevonice. Zaterdag 17 juli strijkt de steptop neer op de bekende locatie net buiten Biddinghuizen. En naast stepwedstrijden zijn er ook eenwielwedstrijden dit keer.

De organisatie van de Kickbike Cup ligt in handen van de Nederlandse Autoped Federatie. "... We verwelkomen iedereen 17 juli, er geldt voor alle onderdelen open deelname en steppen dat kan iedereen, dus geen reden om thuis te blijven! Wilt u een leuk sportief dagje uit, meld u gerust aan en kom naar FlevOnice. Het wordt een leuke sportieve dag. Parkeren is gratis en er is een groot terras. Steps kunnen gehuurd worden (wel even vooraf via de site aanmelden).

Naast een 800 m sprint, ploegenrace en een stepcriterium is er ook een kids funsteprace en bezoekers kunnen zelf via de step-try-outs kennis maken met de step (wel even ook vooraf inschrijven via www.autoped.nl/flevonice).

Ook kunnen mensen zelf een step huren en zo aan de wedstrijden meedoen. Er geldt wel en helmverplichting. Dus de helm moet u zelf even meebrengen.

Nieuw dit jaar is dat er ook eenwielwedstrijden georganiseerd worden. Dus ook iedereen met een eenwielfiets kan zich tevens inschrijven en meedoen.

Steppen is niet alleen leuk om te doen, maar ook hardstikke gezond. Je gebruikt veel spiergroepen en verbruikt best veel energie en dat op een geheel individuele intensiteit. Dat maakt steppen ontzettend breed voor jong en oud.." aldus de NAF.

Dagprogramma zaterdag 17 juli 2010
10.00 uur | Step kids-funraces (4 t/m 12 jaar)
op de 400 meter baan. Aansluitend huldigingen kidsraces!

10.30 uur | 5 km éénwielen (t/m 12 jaar)
op de 5 km baan

11.00 uur | Step-try-out en -clinics (voor alle leeftijden)
Er staat uiteraard een step voor u klaar. Kosten is 10,- euro p.p. om aan een clinic mee te doen. Voor deelname aan de tryouts geldt vol=vol Dus tijdig inschrijven via de website.

11.30 uur | 5 km éénwielen (13 jaar en ouder)
op de 5 km baan

12.30 uur | 10 km éénwielen (alle leeftijden)
2 ronden op de 5 km baan
Aansluitend huldigingen éénwielwedstrijden op het FlevOnice terras.

11.00 uur | Ploegen steprace (team puirsuit)
op de 400 m baan
Teams van 3 personen steppen totaal 3 x 400 m.
Telt mee in Landelijk Kickbike-Cup teamklassement!

13.00 uur | 800 m stepsprint (vliegende start) alle categorieën
14.30 uur | Stepcriterium pupillen en cadetten op de 5 km baan.
Pupillen 1 ronde van 5 km | Cadetten 2 ronden (totaal dus 10 km).

15.00 uur | Stepcriterium junioren, senioren, veteranen op de 5 km baan
30 km (6 ronden)
16.30 uur | Huldigingen voor alle steponderdelen!


Het is mogelijk een step van het merk Kickbike te huren die dag a € 10,- euro per step. Vanaf 10.00 uur tot 15.30 uur. Wel vooraf reserveren via het inschrijfformulier. Alle wedstrijddeelnemers ontvangen een stepgadget.

Alle informatie vindt u op www.autoped.nl/flevonice

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2021, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat